Persoanele care poartă lentile de contact, expuse riscului de infectare cu noul coronavirus. Ce reguli trebuie să respecte, potrivit specialiștilor

.

Specialiștii avertizează că utilizatorii lentilelor de contact pot fi expuşi riscului de infectare cu noul coronavirus, de aceea ar trebui să acorde și o atenție sporită igienei.


Persoanele care poartă lentile de contact sunt mai tentate să ducă mâinile mai des la ochi, ceea ce înseamnă că se expun unui risc mai mare de infectare cu noul coronavirus, avertizează experții.

‘Încă nu există cazuri confirmate de COVID-19 în legătura cu transmiterea virusului prin purtarea lentilelor de contact. Însă, din moment ce lentilele de contact pot provoca iritaţii la nivelul ochilor, pacienţii care le utilizează sunt tentaţi să ducă mâna la ochi mult mai des, ceea ce îi pune sub un risc mai mare de a se infecta, susține David Chu, profesor de oftalmologie la Şcoala Medicală Rutgers din New Jersey.


Citește și: Unghiile lungi pot fi un pericol de răspândire a noului coronavirus. Avertismentul unei asistente:'Indiferent cât săpun folosești…'

Regula pe care utilizatorii de lentile de contact trebuie să o respecte cu sfințenie

Pentru a preîntâmpina orice fel de problemă, important este ca utilizatorii de lentile de contact să respecte o igienă strictă și să se spele pe mâini cel puțin 20 de secunde, înainte de a încerca să și le pună.

‘Utilizatorii de lentile de contact ar trebui să-şi spele mâinile cel puţin 20 de secunde cu apă şi săpun şi să le usuce complet înainte de a pune mâna pe lentile’, a subliniat expertul anterior menționat.


Citește și: Alexandru Rafila dezvăluie când va lovi al doilea val de coronavirus România.„Cred că se va putea merge la mare’

Persoanele în cauză ar trebui să înceapă să ia în considerare purtarea ochelarilor de vedere, unde este cazul, sau cel puțin să adapteze pandemiei tehnicile standard de îngrijire a lentilelor. Cele mai vulnerabile persoane sunt cele care locuiesc cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus, caz în care ar trebui să ia serios în considerare o pereche de ochelari de vedere, potrivit csid.ro.


Conjunctivita, printre simtomele COVID-19

În egală măsură, ar mai exista un alt aspect extrem de important ce nu ar trebui ignorat: virusul a fost detectat inclusiv în lacrimile umane, iar conjunctivita se numără printre simptomele COVID-19, chiar dacă nu este extrem de des întâlnită.

‘Utilizatorii lentilelor de contact care se confruntă cu conjunctivită ar trebui să nu le mai folosească pentru că lentilele pot afecta corneaa sau o infecţie bacteriană a corneei, care poate duce la complicaţii’, a subliniat Chu.


Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Citește și: Monica Pop susține că s-au luat măsuri exgerate în contextul coronavirusului: „Va fi greu pentru medici. Nu este un pericol așa de mare cum se vorbește'