Pensii mai mari cu 10% pentru o categorie de seniori români. Când se aplică măsura

 Radulescu Ruxandra
.

Pensii mai mari cu 10% pentru o categorie de seniori români. O anumită categorie de pensionari vor primi o majorare de până 10%. Autoritățile au anunțat mărirea pensiei cu până la 10%, pentru a anumită categorie de pensionari. Peste 200.000 de români vor primi o pensie mai mare, începând de la 1 februarie, potrivit lui Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Pensii mai mari cu 10% pentru o categorie de seniori români. În această situație se află peste 200.000 de români a căror pensie este mai mare de 4.000 de lei și care au plătit contribuția la sănătate, deși CCR a declarat că nu este nevoie să facă acest lucru. Măsura va intra în vigoare de la data de 1 februarie, anul acesta, și vizează peste 200.000 de români, a anunțat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Pensii mai mari cu 10% pentru o categorie de seniori români

Majorarea cu zece procente se va face prin intermediul hotărârii Curții Constituționale nr. 650/28 decembrie 2023.

Taloanele de pensie au început să fie tipărite deja încă de săptămâna trecută, iar, procedeul ar urma să ajungă la final în cadrul acestei săptămâni. Daniel Baciu a declarat că taloanele de pensii urmează să ajungă la Compania Națională de Pensii, pentru a fi, apoi, distribuite în teritoriu.

Începând de la 1 februarie 2023, cele peste 200.000 de pensii majorate urmează să fie distribuite beneficiarilor.

Citește și: Elena Merișoreanu, revoltată de artiștii care se plâng că au pensii mici: „E o rușine. S-au câștigat saci de bani'. Ce venit are artista pe lună

Citește și: Gheorghe Turda nu este de acord cu artiștii care cer Guvernului pensii mai mari: „Mulți cântăreți au lucrat la mica ciupeală”

Citește și: Mama lui Cabral a dat în judecată Casa de Pensii București. Argentina Boldea a lucrat la mai multe bănci

„Această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial respectiv, pe din 28 decembrie până cele 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023', a declarat Daniel Baciu, potrivit Kanal D.

Românii nu vor mai putea să cumpere vechime în muncă

Autoritățile au anunțat că legea va fi modificată, astfel încât, românii mai pot cumpăra vechime în muncă, până în această vară.

Cetățenii care au mai puțin de 15 ani vechime, atât cât este menționat, în lege, pot cumpăra un an de vechime în muncă cu suma de 9.000 de lei și au nevoie de următoarele documente.

  • Cartea de identitate în original, dar și de o copie,
  • Dosar carton cu șină,
  • Formularul de deschidere contract în două exemplare,
  • Declarație de protecție a datelor,
  • Declarație pe proprie răspundere.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton