OMS avertizează: COVID-19 ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani! "Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată"

 Oana Pantazi
.

Deși se presupunea că noul coronavirus ar putea dispărea abia în 2021, iată că veștile venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății sunt mult mai sumbre… Se pare că nu vom scăpa prea repede de COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Odată cu intrarea în perioada de relaxare, primim din partea OMS niște informații care nu sunt deloc de natură a ne liniști în privința COVID-19 și nici a perioadei în care va trebui să coexistăm cu acest virus. Mike Ryan, director în cadrul OMS, susține că noul coronavirus ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani și că, mai mult, s-ar putea să nu dispară niciodată.

Din relaxare în carantină și înapoi…

Ryan a vorbit, de asemenea, și despre pericolul instituirii măsurilor de relaxare într-o perioadă în care rata de transmitere a virusului este încă ridicată, avertizând că putem intra într-un cerc vicios.

„Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase.

Citește și: Când trebuie purtate mănușile pentru a ne proteja de coronavirus? Medicul Virgil Musta: „Sunt utile doar atunci când…”. Regula importantă de care nu se ține cont

Dacă relaxezi măsurile, iar transmiterea virusului este încă ridicată, atunci acea transmitere se accelerează. Iar dacă se întâmplă asta și nu dispui de sisteme capabile să o detecteze, vor trece zile sau săptămâni înainte să-ți dai seama că ceva este în neregulă. Și atunci, ești într-o situație în care singurul răspuns este o nouă carantină, și cred că de asta ne temem cu toții, este un cerc vicios”, a declarat Mike Ryan.

Particulele de coronavirus rămân în aer 8 minute!

Dat fiind că 99% dintre cazurile de infectare cu COVID-19 s-au produs în spațiile închise, specialiștii ne sfătuiesc să evităm să circulăm cu transportul în comun, să intrăm prea des în magazine sau în cafenele și, în măsura posibilităților, să alegem să lucrăm de acasă, pentru a evita riscul de contaminare.

Citește și:Raed Arafat nu exclude apariția unui al doilea val de coronavirus chiar în vară: „Nu trebuie să fim deloc relaxați, deloc neglijenți”

Vestea cea mai îngrijorătoare însă, ce vine să combată opiniile celor care susțin că purtarea măștii este inutilă, vine de la cercetătorii americani, care au descoperit că picăturile și particulele de salivă  infectate cu coronavirus care sunt împrăștiate atunci când oamenii vorbesc ar putea rezista în aer mai mult de 8 minute, ceea ce explică gradul mare de contagiozitate al COVID-19.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton