Oamenii de știință germani, anunț șocant despre legătura dintre degradarea mediului și COVID-19: "Vom avea pandemii mai multe și mai agresive, cu mai multe victime"

 Dumba Gabriela
.

Degradarea mediului va duce la apariția unor pandemii viitoare și mai agresive, cu mai multe victime, susțin cercetătorii germani, membri ai platformei interguvernamentale independente IPBES. Aceștia au găsit un singur responsabil pentru pandemia COVID-19 care a îngenuncheat planeta: specia umană.

corona-5008824_1280-Copy-7corona-5008824_1280-Copy-7

„O singură specie este responsabilă pentru pandemia de Covid-19: noi', au scris autorii într-un articol publicat pe site-ul platformei. „Avem o fereastră de oportunitate îngustă pentru a depăși criza actuală și a le preveni pe cele viitoare'.

„Defrișările masive, extinderea agriculturii, creșterea intensivă a animalelor, mineritul și dezvoltarea infrastructurii, precum și exploatarea animalelor sălbatice au creat furtuna perfectă pentru transmiterea de boli de la animale la om', au profesorii Josef Settele, Sandra Diaz, Eduardo Brondizio și dr. Peter Daszak într-o cercetare a lor publicată anul trecut, potrivit Digi24.ro.

Autorii lucrării mai arată că acesta este doar începutul: se estimează că aproximativ 1,7 milioane de tipuri de virusuri care se pot transmite la om, neidentificate încă, există în mamifere și păsări acvatice. 

Ca și măsuri care pot stopa izbucnirea pandemiilor viitoare, cercetătorii recomandă înăsprirea regulilor de protejare a mediului, adoptarea unei abordări unitare privind sănătatea viețuitoarelor și plantelor în același mediu, precum și finanțarea corespunzătoare a sistemelor de sănătate.

Ești interesat de animalele sălbatice? Vezi cum arată rasul, cât de mare este zimbrul, unde trăiește cerbul sau ce mănâncă porcul mistret!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton