A fost descoperită o nouă variantă de COVID-19. Ce spun experții

.

A fost descoperită o nouă varinată de COVID. Cea mai recentă versiune este cea mai puternic mutată descoperită până la momentul actual. Primele cazuri au fost despitate în Africa de Sud, dar există indicii că s-ar putea fi răspândit mai mult.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Varianta se numește B.1.1.529 și este probabil să primească un nume de cod grecesc (cum ar fi variantele Alpha și Delta) de către Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Tulio de Oliveira, directorul Centrului pentru Răspuns și Inovare la Epidemii din Africa de Sud, a spus că există o „constelație neobișnuită de mutații’ și că este „foarte diferită’ de alte variante care au circulat.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum.565.758 persoane infectate, 465.050 pacienți vindecați și 13.698 morți


Citește și: Alertă în Thassos: s-au descoperit 6 cazuri de coronavirus.Toți turiștii care intră în Grecia vor fi testați de COVID-19

Citește și: Declarația lui Klaus Iohannis, după ce în România s-au înregistrat 614 noi cazuri de coronavirus:’Pandemia a generat o criză la nivel mondial…’

Citește și: OMS, noi concluzii despre pandemia de coronavirus:'Vrem să ne concentrăm pe cazurile simptomatice. Guvernele trebuie să se ocupe de izolarea acestor persoane'

A fost descoperită o nouă variantă de COVID


A fost descoperiă o nouă variantă de COVID. Au fost 77 de cazuri pe deplin confirmate în provincia Gauteng din Africa de Sud, patru cazuri în Botswana și unul în Hong Kong (care este direct legat de călătoriile din Africa de Sud).

Această variantă pare să dea rezultate ciudate (cunoscute sub numele de abandon al genei S) în testele standard și care pot fi folosite pentru a urmări varianta fără a face o analiză genetică completă.

Varianta numită B.1.1.529 ar conține mai multe mutații asociate cu o rezistență crescută la anticorpi, ceea ce înseamnă ca ar putea reduce din eficacitatea vaccinurilor.


Oamenii de știință spun că varianta are 50 de mutații în total și mai mult de 30 la proteina spike, care este ținta majorității vaccinurilor și „cheia' pe care virusul o folosește pentru a debloca ușa în celulele corpului nostru.


Experții din Africa de Sud au spus că varianta este „foarte diferită’ de altele care au circulat, cu îngrijorarea că ar putea fi mai transmisibilă, dar și capabilă să ocolească anumite părți ale sistemului imunitar.

Nu s-a dovedit că varianta este mai transmisibilă, dar are mutații în concordanță cu varianta Delta și părea să se răspândească mai repede decât alte variante, spune Profesorul James Naismith, director al Institutului Rosalind Franklin de la Universitatea Oxford, notează BBC.


Astăzi, Ministerul Sănătăţii israelian a anunțat că a fost detectat primul caz și în Israel.

„Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi', a afirmat ministerul, exprimând temeri cu privire la alte două posibile cazuri ce ar putea fi confirmate la persoane revenite din străinătate. 

sursă foto- Pixabay