Noi măsuri luate în lupta cu coronavirus. Se închid restaurantele și localurile publice

 Stamen Diana
.

Marți seară, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că se închid restaurantele, barurile, hotelurile, saloanele de înfrumusețare și localurile publice. Suspendarea acestora vine în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Noile măsuri luate în lupta cu coronavirus nu interzic livrarea la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client.

Marcel Vela

Sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare sunt de asemenea închise până când situația va fi una bună.

O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

Marcel Vela

Aceste noi măsuri au fost luate într-o ședință a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care „de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide și propune acțiunile pe care le vom lua pentru combaterea răspândirii noului coronavirus', a declarat Marcel Vela.

De luni, 16 martie, România a intrat în stare de urgență.

Citește și: Un pacient infectat cu coronavirus, internat la Spitalul Victor Babeș din București, scuipă medicii care îl tratează:'Nu ne vom lăsa să fim batjocoriți de cei pe care încercăm să îi salvăm de la moarte'

FOTO: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton