Motivul pentru care riscul infectării cu noul coronavirus este mai mare în supermarket: "Timpul petrecut în interior..."

 Cica Cristina
.

Spre deosebire de alte activități petrecute în aer liber, mersul la cumpărături ar putea constitui un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus. Cel puțin asta sugerează un studiu olandez, condus de medicul Edwin Goedhart!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Un nou studiu olandez a ajuns la rezultatele anterioare obținute de danezi în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus: pentru a te infecta, ar trebui să fii la mai puţin de 2 metri de o persoană bolnavă, timp de cel puțin 15 minute minim.

Citește și: Uscătoarele de mâini pot răspândi rapid coronavirusul!Media de contaminare este de 10 ori mai mare decât după folosirea șervețelelor

Într-un studiu olandez se dispută faptul că supermarketul ar fi mai periculos decât un meci de fotbal. Astfel, persoanele care merg zilnic la cumpărături sunt mai expuse infectării cu COVID-19 decât jucătorii unui meci de fotbal. În primul rând, pentru că în supermarket vorbim despre spațiu închis, pe când o partidă de fotbal se dispută în aer liber. În plus, este foarte posibil ca în incinta unui magazin să ai un contact prelungit cu o persoană infectată cu noul coronavirus, aflată la o distanţă mai mică de 2 metri, notează adevărul.ro. Timpul petrecut în interior crește riscul infectării cu noul coronavirus.

Cel mai periculos loc dintr-un supermarket

Silviu Gurlui, conferențiar la Facultatea de Fizică Al. I. Cuza din Iași, susține că zonele frigorifice din supermarketuri sunt cele mai periculoase, aici existând riscul ca cetățenii să se infecteze mai ușor cu noul coronavirus.

Citește și: Experții au descoperit că imunitatea la coronavirus e „alarmant de mică”!În cât timp te poți reinfecta, după vindecare

„Aceste particule au dimensiuni diferite, de la 0,3 μm la valori mai mari, inclusiv masa este diferită și în funcție de curenții de aer, aceste particule pot reveni la sol sau pot fi ridicate. Deci pot fi transportate într-un mediu dat. Am să fac referință la un exemplu extrem de simplu și cunoscut de noi: smogul de deasupra orașelor atunci când se întâmplă așa numită inversie termică.

Deci, un strat de poluare care rămâne aproape de sol atunci când temperatura la sol este joasă, este mai mică decât în straturile ridicate. Un astfel de fenomen se produce și în zonele comerciale, mai ales acolo unde sunt spațiile frigorifice’, a declarat profesorul.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: „Atingerea feței ne calmează”, spun psihologii.Cum facem, totuși, să ne abținem de la acest gest interzis în timpul epidemiei de coronavirus

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton