Nelu Tătaru a anunțat când ajunge vaccinul anti COVID-19 în România și când începe imunizarea populației. Cine va avea prioritate

 Cica Cristina
.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut anunțul așteptat de toată lumea! A spus când urmează să ajunga vaccinul anti-coronavirus în România și când se va începe, propriu-zis, imunizarea populației.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

O lume întreagă luptă împotriva coronavirusului și se încearcă găsirea unui antidot cât mai rapid, pentru a se pune capăt pandemiei care ne-a schimbat dramatic viețile.

Citește și: Câștigătorul X Factor, Florin Răduță, s-a îmbolnăvit de COVID-19.Ce simptome are artistul și cum se simte acum

Din fericire, se pare că nu ar mai fi mult de așteptat. Ministrul Sănătății a ținut o conferință în cadrul căreia a spus când anume vor ajunge primele doze de vaccin de coronavirus în România.

Mai mult, seria veștilor bune nu s-a încheiat aici, dat fiind că Nelu Tătaru a spus și când va începe, de fapt, imunizarea populației.

Citește și: Actorul Constantin Zamfirescu, Gogoașă din Trăsniții, a fost operat de cancer!Primele imagini din spital: cum se simte acum

Nelu Tătaru a ținut să sublinieze, însă, că personalul medical din linia întâi va beneficia prima dată de vaccin, pentru a-i putea trata corespunzător pe cei bolnavi.

Cadrele medicale își vor face vaccinul în ianuarie

Astfel, prima tranșă de vaccinuri va veni la finalul anului, în decembrie, urmând ca imunizarea de care vor beneficia întâi cadrele medicale, să fie în ianuarie.

Nelu-Tataru-1Nelu-Tataru-1

Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este, și în planificarea care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat, pentru a putea să avem o linie întâi solidă.', a spus Nelu Tătaru, pentru Profit.ro.

Citește și: A murit Prințul Azim, fiul sultanului din Brunei.Avea 38 de ani

Nelu Tătaru a lămurit și cât timp vor mai ține măsurile restrictive din valul doi al pandemiei: „Încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Suntem în adaptarea pentru fiecare zi. Suntem în pregătirea următoarelor 3-4 săptămâni. Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem să limităm ce se întâmplă în acest moment', a transmis Ministrul Sănătății.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton