Ministrul Educației: ”Nu se îngheață anul școlar. Exclus să amânăm examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Licență cu un an”

 Lupescu Anca
.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, pentru edupedu.ro. Că este exclus ca elevii să repete anul din cauza pandemiei de coronavirus.

Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul', a declarat Anisie, contrazicând-o astfel pe Raluca Turcan care a spus la RFI că repetarea anului ar putea fi posibilă în acest context.

Ministrul Educației a mai precizat că se lucrează la mai multe scenarii, dar că elevii își vor susține exemenele la timp.

În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență', a afirmat Anisie.

Vezi subiectele la română la Evaluarea Națională 2020.

'Doamna vicepremier a făcut referire la astfel de scenarii care și în statele UE se iau în calcul. Așa cum am declarat și pana acum, scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul', a punctat aceasta.

Ministrul Educației a mai spus că se monitorizează modul în care elevii își continuă pregătirea online.

Totodată, Anisie a făcut apel la părinți să îi țină pe copii în casă, pentru a nu îi expune pericolului de infectare cu Covid-19.

'Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. Părinții să nu-i mai scoată pe copii afară. Să arate că le pasă și să continue învățarea de acasă!', a conchis ministrul Educatiei.

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton