Cum să scapi de burtă. Cel mai important sfat de la nutriționistul Mihaela Bilic

.

Nutriționistul Mihaela Bilic a dat un sfat extrem de important pentru toți cei care vor să scape de grăsimea de pe abdomen. Dacă te-ai confruntat cu kilogramele în plus, cu siguranță ai avut de-a face cu surplusul de grăsime din zona abdomenului, care nu a vrut să dispară cu nicio dietă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic îți vine în ajutor cu o listă cu strategii pe care ar trebui să le adopți pentru a scăpa de burtă.


Pentru început, ar trebui obligatoriu să iei trei mese principale pe zi.

‘Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara’, a declarat medicul nutriționist.

Potrivit medicului nutriționist, o zi în care nu ai avut cele trei mese principale este o zi în care nu ai slăbit , iar caloriile sunt asimilate mai repede.

De altfel, medicul Mihaela Bilic recomandă evitarea mâncărurilor tradiționale, care au multă grăsime sau carne tocată.


Printre ‘mâncărurile grele’ se numără șnițelele, chiftelele, carnea la grătar sau smântâna.

Tot de evitat sunt și alimentele cu densitate calorică mare, cum ar fi mezelurile, margarina sau fastfood-ul. Acestea pot fi înlocuite cu produse care au o densitate calorică mică și un volum mare, cum ar fi lapte, pește, iaurt sau carne slabă.

Redu cu 30% cantitatea de mâncare la fiecare masă

Mănâncă mai puțin cu 30%. Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează miturile conform cărora este obligatoriu să ai trei feluri de mâncare la o masă. Nutriționistul spune că două feluri de mâncare sunt de ajuns, iar unul dintre cele două feluri ar trebui să fie ciorba.


Un alt truc pe care ar trebui să îl știi este renunțarea la zahăr, deoarece conține prea multe calorii, fără vreun aport de nutrienți.

‘Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului’, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic.


Însă, dacă după masă simți neapărat nevoia de a mânca și un desert, poți alege fructele.

Pe lângă zahăr, din alimentația ta ar trebui eliminat și alcoolul. Atunci când vrei să slăbești, berea nu îți este cel mai bun prieten, ba chiar îți poate fi inamic. Alcoolul transformă caloriile alimentare în țesut adipos.


Renunță la carbohidrați după ora 18:00

Orezul, fructele, pâinea, pastele sau cartofii nu ar trebui să fie consumate după ora 18, deci nici la cină.

Citește și: Când s-a rupt relația dintre Pepe și Raluca Pastramă: „Nu mai dormim în același pat din octombrie

Citește și: Unde vor locui fetele cuplului Pepe – Raluca Pastramă, după divorț: „Vor în casa lor!

Citește și: Pepe, totul despre divorțul de Raluca Pastramă. Cum se înțeleg acum și ce spune despre o nouă relație: „Am învățat să…/ EXCLUSIV


După ora 6 seara, metabolismul este încetinit, iar glucidele se transformă automat în grăsime.

La cină se recomandă carnea de orice fel, în combinație cu legumele.