Medicul Virgil Musta spune totul despre posibilitatea de infectare cu noul coronavirus, pe calea aerului: ce măsuri trebuie să respectăm pentru a ne feri

 Oana Pantazi
.

Medicul Virgil Musta, care a vindecat, la Timișoara, sute de pacienți bolnavi de COVID-19, a explicat noile descoperiri făcute de OMS în privința modului de transmitere a coronavirusului, menționând cum ne putem proteja.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Medicul Virgil Musta trage un nou semnal de alarmă în privința protejării împotriva COVID-19, cu atât mai mult cu cât, pe 9 iulie, în România s-a înregistrat un nou record negativ în privința persoanelor infectate – 614 cazuri!

Reacția din partea OMS a venit datorită numărului mare de cercetători care au demonstrat că, indiferent dacă este transportat de picături care plutesc în aer în urma unui strănut ori de picături mai mici expirate care plutesc într-o cameră, noul coronavirus este transportat prin aer și poate infecta oameni atunci când este inhalat.

Citește și: Confesiunea unui agent MI5 aflat pe patul de moarte: „Am ucis-o pe Prințesa Diana pentru că știa secrete ale Familiei Regale”. De necrezut cine a ordonat crima!

În ce condiții are loc infectarea prin aer

După ce Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că au apărut dovezi cu privire la transmiterea coronavirusului prin aer, medicul Virgil Musta a dezvăluit, într-un interviu pentru wowbiz.ro, cum ne putem proteja, deoarece, dat fiind că particulele virale pot pluti prin aer mai mult timp, șansele de infectare sunt și mai mari.

'Infectarea prin aer, de fapt prin particulele pe care se așează virusul, se poate petrece în anumite condiții. Adică, într-o încăpere care nu este aerisită bine, în care există unul sau mai mulți infectați, se poate ajunge la o concentrație a virusului care să conducă la o îmbolnăvire și a altor oameni. Nu știu și nu cred că în aer liber, în cazul respectării condițiilor de distanțare socială, se poate produce o contaminare în baza particolelor purtătoare de virus', a declarat dr. Musta pentru sursa citată.

Citește și: Declarația lui Klaus Iohannis, după ce în România s-au înregistrat 614 noi cazuri de coronavirus: 'Pandemia a generat o criză la nivel mondial…'

Ce reguli trebuie respectate pentru a nu ne infecta

În continuare, medicul a insistat asupra păstrării distanței sociale, dar și a respectării regulilor de igienă, pentru a evita infectarea.

'În primul rând trebuie să respectăm acea distanță socială de un metru și jumătate. Ideal este să purtăm masca, atunci când ne vedem cu cineva, chiar dacă stăm la 1,5 metri distanță. În primul rând, în cazul în care suntem bolnavi, oprim răspândirea virusului și, în cazul în care suntem sănătoși, mai avem o 'barieră' care să ne protejeze. În plus, trebuie să fim atenți la răspândirea prin fenomenul mâini murdare, așa că recomand, așa cum am mai spus-o, să ne spălăm cât mai des și temeinic pe mâini', a mai spus Virgil Musta pentru sursa citată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton