Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru masa de Crăciun: ”Beţi cu capul, nu cu stomacul. Sarmalele și slănina se consumă treptat”

 Calin Maria Bianca
.

Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru masa de Crăciun. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, astfel că gospodinele sunt în febra pregătirilor. De la curețenia generală din casă, până la zeci de delcii culinare, gata să încânte papilele gustative oricui. Ei bine, toată lumea își dorește să aibă masa plină de bunătăți, însă consumate în exces și împreună, multe dintre ele pot duce la probleme de sănătate ce vă pot strica ziua. Iată ce a transmis unul dintre cei mai buni medici!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Fiecare așteaptă masa bogată de Crăciun pentru a se delecta cu mult râvnitele preparate culinare specifice Sărbătorilor de iarnă. Totuși însă, medicii trag o serie de avertisemente dure pentru a nu se ajunge la probleme cum s-a ajuns în anii trecuți. Numeroși pacienți au ajuns de urgență la spital din cauza toxiinfecției alimentare, astfel căse încearcă pe cât posibil prevenirea unor astfel de situații neplăcute.

Citește și: Cât costă meniul de Crăciun propus de Cătălin Scărlătescu.Curcanul costă aproape 3 mii de lei

Citește și: Programul Metrorex de sărbători.Cum circulă metrourile de Crăciun și de Revelion

Citește și: Cum se înțeleg copiii Cristinei Spătar cu actualul soț al artistei:„M-am consultat cu ei și mi-au spus…'

Citește și: Cum este trecută Irina Rimes în buletin. Numele ei real:'În momentul în care am ieșit în lume…'

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenţia că este foarte important să fim atenţi ce, cât şi cum mâncăm la masa de Crăciun. Din dorința de a nu ne petrece Sărbătorile de iarnă pe paturile de spital, acesta a venit în întâmpinarea Crăciunul cu o serie de avertisemente pentru atunci când ne așezăm să mâncăm.

Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru masa de Crăciun

Medicul Tudor Ciuhodaru recomandă ca mâncărurile grase și sațioase să nu fie mâncate la aceeași masă. De asemenea, precizează că ar fi bine să începem ziua de Crăciun degustând câteva aperitive mai ușoare și cu o salată de crudități. Și salata de boeuf este binevenită, însă niciodată alături de sarmale sau alte delicii bogate în grăsimi.

„Este obiceiul ca după slujba de Crăciun toată lumea să se aşeze imediat la masă. Mai bine aşteptăm orele prânzului, iar alimentele trebuie introduse treptat, nu toate deodată. Adică putem începe cu o salată de crudităţi, o garnitură de legume făcute la grătar, asezonate cu friptură, o felie de ananas crud, nu din conservă. Astfel este facilitată digestia.

După perioada de post, mai ales dacă aveţi afecţiuni digestive cronice, încercaţi să reluaţi progresiv alimentaţia normală. Puteţi începe cu brânzeturi, legume, fructe, carne de pasăre. Urmate, în cantitate medie, de ciorbă şi friptură.', a explicat dr. Tudor Ciuhodaru potrivit Agerpres.ro.

Medicul Tudor Ciuhodaru: 'Friptura, sarmalele şi slănina nu se vor consuma la aceeaşi masă'

Avertismentele făcute de către medicul Tudor Ciuhodaru nu se opresc aici. Acesta a explicat cât de important este să nu consumăm la aceeași masă sarmalele, slănina și friptura. Ba mai mult, a explicat că între mâncărurile sațioase și grase trebuie să existe cel puțin 30 de minute de pauză, ceea ce nu mulți respectă.

„Considerăm concentrat orice aliment, cu excepţia fructelor şi legumelor. Aşadar, friptura, sarmalele şi slănina nu se vor consuma la aceeaşi masă, ci separat. Trebuie asigurată cel puţin o jumătate de oră între felurile de mâncare, pentru a evita astfel senzaţia de suprasaturaţie sau sindroamele dispeptice.

Beţi cu capul, nu cu stomacul. Beţi mai ales în asociere cu mâncarea grasă specifică sărbătorilor noastre mai ales acum la sfârşit de an. Asta pentru a preveni pancreatitele, ulcerele, hemoragiile digestive, colicile biliare', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Când trebuie să te prezinți la spital

Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat și o serie de simptome și afecțiuni importante care pot apărea în urma nerespectării avertismentelor tocmai făcute. Acesta a precizat că în momentul în care oricine prezeintă astfel de reacții și probleme de sănătate, trebuie să meargă de urgență la cel mai apropiat spital.

„În plus, apariţia simptomelor digestive precum greaţă, vărsături, tulburări abdominale, tulburări de tranzit, febră sau frison ori cele cardiace, precum durerile precordiale, palpitaţiile, cefaleea, vertijul, necesită prezentarea de urgenţă la spital', a arătat Ciuhodaru.

Sursă foto: Facebook

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton