Medici infectați cu noul coronavirus transmit mesaje cutremurătoare: "Îmi este teamă pentru copilul meu!"/ "Suntem amenințați cu dosare penale dacă plecăm din spital"

 Cica Cristina
.

Un medic oncolog de la Spitalul Județean Deva, a ajuns la Timișoara, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Alina Popa are și soțul spitalizat cu simptome și își face griji pentru fiica sa în vârstă de 12 ani, care prezintă dureri în gât.

Alina Popa de la secția de oncologie a Spitalului Județean Deva se numără printre medicii care au contractat coronavirusul la unitatea de urgențe a județului Hunedoara. Femeia a fost internată în urmă cu o săptămână la Timișoara, iar rezultatul a ieșit tot pozitiv după o nouă testare. Ea precizat că și soțul ei a început să prezinte simptome specifice COVID-19.

Citește și: Un medic infecționist ne învață cum să dezinfectăm încălțămintea și hainele, la intrarea în casă, pentru a ne feri de coronavirus

Nu sunt extraordinar de bine. Soțul meu e și el internat de ieri. A avut temperatură 38,5. Maria, fiica mea de 12 ani, a rămas acasă cu fratele meu. O doare gâtul, e necăjită. Nu pune multe întrebări.

Ieri am vorbit cu ea și i-am spus că s-ar putea să existe posibilitatea efectuării tratamentului la domiciliu. A început să alerge prin cameră de bucurie. Îi este frică de spital. Iar mie îmi este teamă pentru copilul meu!', a declarat femeia pentru libertatea.ro.

Alina Popa a țint să transmită de pe patul de spital un mesaj pentru oameni din partea unui medic infectat cu coronavirus: Izolare. Credință. Speranță. Răbdare. Curaj'.

Citește și: Medic român stabilit în Franța, dezvăluiri cutremurătoare: „Paturile de terapie intensivă sunt pline.Începem să avem și pacienți tineri în stare gravă”

Medic: „Pe secția de Terapie Intensivă nu avem medicamente pentru a-i trata pe cei cu COVID-19”

Între timp, medicii rămași în carantină la Spitalului Județean Deva, care au simptome de coronavirus, susțin că situația este gravă.

„Nimeni nu ne zice nimic, din data de 29 seara, de când am primit ordinul că nu mai pleacă și nu mai intră nimeni. Suntem amenințați cu dosare penale dacă plecăm din spital, suntem ca la pușcărie. Nu putem primi nimic de acasă, poliția stă în spatele spitalului. Aseară a venit o prietenă să îmi aducă ceva haine, mi-a aruncat peste gard o cutie, dar poliția a fost pe fază. Vor să stau 14 zile într-o pereche de pantaloni, un tricou și să nu mai zic mai departe!

Pe secția de Terapie Intensivă nu avem medicamente pentru a-i trata pe cei cu COVID. La noi, chiar acum, la ora 11, s-a declarat un deces. Ieri am mai avut unul. Mai avem o pacientă confirmată cu COVID-19, în stare critică. Suntem doi medici, patru infirmiere, un brancardier și restul sunt asistente. Eu sunt cu perfuzia în mână acum, ieri nu am avut apă caldă, ne-am spălat cu apă rece”, a declarat medicul Roxana Betea pentru Ziarul de Hunedoara.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Avertizarea unui medic român stabilit în Elveția, pentru lupta împotriva coronavirus:'Așteptați-vă la o multiplicare a cazurilor și aveți curaj!'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton