Măsuri pentru combatarea răspândirii coronavirusului în Europa. Comisia Europeană propune interzicerea pentru 30 de zile a "călătoriilor neesențiale" în UE

 Cica Cristina
.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen susține că ar fi bine să se introducă restricții temporare asupra „călătoriilor neesențiale” în UE, în contextul coronavirusului.

Președintele Comisiei este de părere că răspândirea virusului ar putea fi controlată mai bine dacă ar fi mai puțini călători. Restricția ar viza călătoriile neesențiale din UE și ar urma să fie aplicată pe o perioadă de 30 de zile.

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană. Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar ', a precizat Ursula von der Leyen într-o declarație video, pe Twitter. 

Totuși, a ținut să menționeze că vor exista anumite excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, precum medici și asistente medicale, dar și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană, scrie digi2.ro.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene urmează să aibă în cursul zilei de marți o discuție prin videoconferință.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton