Măsuri luate pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus la metrou

 Stamen Diana
.

Începând de astăzi intră în vigoare măsurile luate pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus la metrou. Zilnic, în București, mii de oameni circulă cu acest mijloc de transport.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus în București a ajuns la 13 până la acest moment. Ministrul Transporturilor și Metrorex au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Prima măsura este posibilitatea de a achiziționa o cartelă pentru metrou cu cardul. Astfel, în cele 53 de stații va exista posibilitatea de plăti cu cardul.

„Începând de astăzi în toate cele 53 de staţii se poate achita contravaloarea călătoriei cu card bancar. Noi am avut un proiect pilot în nouă staţii, iar începând de astăzi am extins această posibilitate la toate cele 53 de staţii tocmai pentru a elimina încă o posibilitate de a intra în contact, de a manipula bani şi de a reduce riscul de transmitere a eventualelor boli', a spus Lucian Bote.

Pentru a se evita supraaglomerarea la ore de vârf au mai fost introduse trenuri suplimentare. Măsurile de prevenire a epidemiei cu coronavirus la metrou au fost anunțate seara trecută, iar astăzi, 11 martie, au intrat în vigoare.

„Metrorex are un plan de acţiune bine stabilit în situaţia supraaglomerării staţiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor', se arată într-un comunicat al companiei remis luni Agerpres.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton