Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

 Dumitrache Medeea
.

Guvernul a stabilit noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Mai multe activități vor fi redeschise și se va putea participa cu un număr limitat de persoane. Cluburile și piscinele de interior sunt printre cele care beneficiază de măsuri de relaxare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Au fost stabilite noile măsuri de relaxare de la 1 iunie. Guvernul a dechis că mai multe activități vor putea fi reluate cu un număr limitat de persoane. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toate persoanele au schema de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 completă și au trecut 10 zile de la rapel și este asigurată o suprafața de minim 4 mp/persoană, conform Digi24.

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu maxim 70 de persoane în exterior și 50 de persoane în interior.

La stabilirea numărului maxim de persoane nu sunt luați în considerare copiii mai mici de 16 ani. Incidența trebuie să fie sub 3 la mie, iar măsurile sanitare respectate.

Activitățile culturale se pot desfășura în spații deschise cu cel mult 1000 de persoane, dacă se asigură o suprafață minimă de 2 mp/persoană, iar purtarea măștii este obligatorie. Incidenția trebuie să fie sub 3 la mie.

La activitățile culturale pot participa doar persoanele cu schema de vaccinare completa, care prezintă un test COVID negativ sau sunt între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Pentru dovadă trebuie prezentate documente medicale. Dacă toți participanții sunt vaccinați, numărul de persoane poate să depășească 1000.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment se pot organiza și desfășura în spații închise cu participarea publicului cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Masca de protecție este obligatorie. În cazul în care toți spectatorii sunt vaccinați, numărul de participanți poate crește.

Citește și: Cum arăta Andreea Esca când a debutat la PRO TV.

Citește și: Văduva lui Leo Iorga se mută din casa în care a locuit cu artistul:

Citește și: Cum arată Alessandra Stoicescu în costum de baie, la 45 de ani.

Citește și: Cătălin Măruță și fiul lui, David, împreună la TVR:

Locurile de joacă în spațiile închise vor putea fi redeschise cu o participare de până la 50% din capacitatea spațiului, iar însoțitorii copiilor trebuie să facă dovada vaccinării, sub condiția că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Competițiile sportive pot primi spectatori atât în spații deschise, cât și în spații închise, la capacitate de 25%, dacă incidența este sub 3 la mie. Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ și cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test COVID  șise vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.

Alte măsuri de relaxare de la 1 iunie

Sălile de sport și fitness pot funcționa cu o capacitate de 70% dacă incidența este sub 3 la mie și se asigură o suprafață de 7 mp/persoană. Dacă incidența este până în 4 la mie, capacitatea scade la 50%. Totuși, poate fi permis accesul mai multor persoane, dacă acestea sunt vaccinate.

Piscinele din interior vor putea să-și desfășoare activitatea cu o capacitate de 70%, dacă incidența este sub 3 la mie.

Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5.00-00.00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați e cel puțin 10 zile.

Gradul de ocupare al spațiilor de cazare poate atinge 85%. Dacă toți turiștii sunt vaccinați, atunci poate fi permisă ocuparea unității la capacitate maximă.

Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor fi redeschise, în intervalul orar 5.00-00.00, cu participare până la 50% din capacitatea spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Creșterea gradului de ocupare crește la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența este sub 3 la mie.

Festivitățile pentru sfârșit de an școlar vor putea fi organizate în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile.

Condiția renunțării la mască, la locul de muncă

Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă, în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, în condițiile în care toți angajații sunt complet vaccinați, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Activitatea la locul de muncă va fi realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton