Masca de protecție devine obligatorie la mare, de azi! Cum ne putem infecta la plajă și în locurile aglomerate

.

În urma creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronvirus, autoritățile au decis să ia noi măsuri, în vederea combaterii răspândirii COVID-19! Astfel, de la 1 august vom avea de respectat noi restricții, printre care și purtarea măștii de protecție în aer liber, în stațiunile de la mare, în intervalul orar 18:00-24:00. Iată ce avertizează specialiștii cu privire la riscul de infectare la plajă și în zonele aglomerate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Riscul infectării cu noul coronavirus în zonele aglomerate este cu atât mai mare, astfel că autoritățile s-au gândit la noi măsuri pentru a se evita răspândirea virusului ce face din ce în ce mai multe victime.


Astfel, pentru siguranța și sănătatea tuturor, de la 1 august devine necesară purtarea măștii de protecție în aer liber, la mare, în intervalul orar 18:00-24:00.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, expune în detaliu și motivele pentru care purtarea măștii nu ar fi deloc de prisos, explicând și cum ne-am putea infecta.

Citește și: Cum a debutat Tania Budi în televiziune în urmă cu 30 de ani:„Aveam mare încredere în calitățile mele, mi se părea că am o voce bună. Am dat probă și a doua zi eram angajată’/ EXCLUSIV


„Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer – că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat – prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul. Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie să o aruncăm’, a declarat Carmen Dorobăț potrivit Digi24.



Citește și: Ce fac Bianca și Livian de la Puterea Dragostei, după terminarea emisiunii.Concurentul a fost pus să aleagă între familie și iubită

„Virusul nu circulă singur, circulă în particule mici'

De asemenea, Ioana Stăncel, completează explicațiile: „Trăiește suficient de mult timp, pentru că virusul nu circulă singur, circulă în particule mici, lichidiene, cu secreții, cu suport proteic și are de unde să se hrănească, unde să rămână într-un mediu hidratat și să poată fi vehiculat pe acești vectori fizici, cum sunt particulele de praf, particulele de nisip, suprafețele pe care se poate depune și tocmai de aceea, mijloacele de protecție sunt singurul instrument pe care îl avem la dispoziție – atât măștile, cât și igiena riguroasă a mâinilor, a suprafețelor’, a precizat expertul în politici de sănătate publică.


Specialistul este de părere că o scădere a numărului de cazuri se va observa abia după 1-15 septembrie.

Citește și: Omagiu adus în memoria lui Costin Mărculescu, la 40 de zile de la înmormântare! Mesajele transmise de Mara Bănică și Pepe:„Să ne ții locuri lângă tine’

Zonele turistice de pe litoral unde masca e obligatorie

Persoanele cu vârste de peste 5 ani trebuie să poarte mască în spații publice deschise precum: târhuri, piețe și oboare, stații de autobuz sau pe peronul gărilor, spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice, delfinariu sau alte locuri unde sunt spectacole în exterior, curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult precum și în orice alt loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanța recomandată de 2 metri, notează stirileprotv.ro.


Aceeași categorie de persoane trebuie să poarte măști de protecție în intervalul 18:00-24:00 în zonele de promenadă (faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement).

Sursa foto: Shutterstock