Este foarte important ca în această perioadă să consumăm alimente care întăresc sistemul imunitar, pentru ca organismul să poată lupta împotriva virusurilor și bacteriilor. Alimentele alcaline și acide se numără printre alimentele ce nu ar trebui să lipsească din casă.
Nu puțini sunt cei care consumă tot mai des produse semipreparate, alimente din conserve, mâncare procesată. Pentru ca organismul să reziste în fața virusurilor ar fi bine să existe un ecilibru între alcalin și acid. Desigur, în afară de produsele bogate în proteine, apa este esențială pentru menșinerea balanței acido-bazice a organismului, notează cancan.ro.
Alimente alcaline de consumat
Printre alimentele alcaline numai bune de consumat se numără:
- Pepenele, care ajută la curățarea colonului, are un pH de 8,5. De asemenea este bogat în apă și fibre, are efect antioxidant și antiinflamator, susține atât activitatea sistemului muscular, cât și a celui nervos.
- Uleiul de măsline este bogat în vitamina E și acizi grași mononesaturați. Indicat ar fi să se adauge în salate.
- Semințele de in sunt, la rândul lor, bogate în fibre și vitamina E. Ajută la digestie, sprijină sistemul imunitar, ajută la digestie și reduc inflamațiile.
- Castravetele este recomandat pentru că echilibrează ph-ul pielii, conține 90% apă și hidratează corespunzător. Contribuie la detoxifierea organismului, scad tensiunea arterială, combat durerile musculare.
- Lămâia, pe care o poți consuma și doar cu apă, ajută la scăderea febrei, potrivit csid.ro. În plus, este bogată în vitamina C, vitamina A, vitamina E, fier, potasiu, magneziu.
- Bananele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, cobinația fiind ideală pentru asigurarea unei tensiuni arteriale adecvate. De asemenea, sunt bogate în antioxidanţi, furnizând radicali liberi şi protejând de bolile cronice.
- Mango combate anemia, fortifică sistemul imunitar , stimulează memoria, și fluxul sanguin de la nivelul creierului.
- Alte fructe alcaline recomandate ar fi: smochine, stafide, ananas, avocado, portocale, grepfruit, spanac, morcovi, conopidă, struguri, varză murată, migdale, pătrunjel.
Alimente acide de consumat
Printre alimentele acide se numără care să nu lipsească din casă se numără:
- Fructe: prune, mure și dulcețuri
- Legume: roșii, linte, fasole
- Lactate: iaurt semi-degresat, lapte, unt, ouă, brânză
- Cereale: mălai, pâine, orez, grâu
- Semințe: arahide prăjite, caju și nuci
- Carne: de vițel, de miel, de curcan.
Sursa foto: pexels.com
Cel mai nou VIDEO