Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu

 Raiciu Adriana
.

Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a îndemnat românii cu vârste de până la 40 de ani să meargă la medicii de familie și să ceară pastilele de iodură de potasiu. Comprimatele vor fi distribuite gratuit la farmaciile comunitare, iar mai jos vei putea afla de unde le poți obține.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autoriăților. Administrarea nerecomandată a iodurii de potasiu poate determina disfuncții ale glandei tiroide (hipotiroidism sau hiperotiroidism).

Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu. Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, românii se vor adresa medicului de familie, care le va elibera prescripția medicală. Pe baza acesteia, farmaciile din țară vor furniza comprimatele care le revin.

Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu

Lista farmaciilor unde găsești pastile de iodură de potasiu. Ministerul Sănătății distribuie populației medicamentelul iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor comunitare. Lista farmaciilor comunitare care distribuie medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate o poți vedea AICI.

Medicul de familie, începând cu prima consultație acordată, inclusiv pentru consultațiile programate, eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripția medicală pentru ridicarea din farmacia comunitară a medicamentului iodură de potasiu.

Farmaciile eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripției medicale emise de medicul de familie în formatul original.

Medicii de familie prescriu o singură dată comprimatele de iodură de potasiu 65 mg pacienților eligibili
aflați în evidența proprie, precum și pacienților eligibili care nu au medic de familie, utilizând formularul de rețetă simplă tip PRF.

Persoanele care nu au medic de familie, respectiv reprezentanții legali ai minorilor ori persoanelor lipsite de discernământ care nu au medic de familie se pot prezenta la orice cabinet de medic de familie și completează, în vederea obținerii prescripției, declarația pe propria răspundere, în fața medicului de familie.

La o farmacie normală, prețul pentru o cutie de iodură de potasiu 65 mg, de 10 pastile, ajunge la 20 de lei.

Cum se administrează pastilele de iodură de potasiu

Comprimatul cu iodură de potasiu 65 mg se administrează pe cale orală și poate fi mestecat sau înghițit. Pentru administrare la copii cu vârsta sub 6 ani, doza poate fi zdrobită și amestecată cu lapte, suc
de fructe, miere sau iaurt.
În cazul administrării la sugari (cu vârsta sub 1 an), doza poate fi dizolvată în lapte, apă, suc de
fructe sau zdrobită și amestecată cu lapte sau suc de fructe.

Medicamentul se administrează în doză unică după cum urmează:

  • Adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 2 comprimate (echivalent cu 100 mg iod)
  • Copii cu vârsta între 3—12 ani: 1 comprimat (echivalent cu 50 mg iod)
  • Copii cu vârsta între 1 lună—3 ani: 1/2 de comprimat (echivalent cu 25 mg iod)
  • Nou-născuți (cu vârsta până la 1 lună): 1/4 de comprimat (echivalent cu 12,5 mg iod)

sursă foto- Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton