Laptele praf este de post? Din ce este făcut

.

Cu toții știm că bebelușii sunt principalii consumatori de lapte praf, însă acest produs are mai multe întrebuințări și este de mai multe tipuri. Iar una dintre întrebările care stă pe buzele tuturor este: laptele praf este de post?

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Bebelușii sunt cei care consumă lapte praf încă din primele ore ale vieții. Însă acest aliment poate avea mai multe întrebuințări, fiind chiar și un secret al gospodinelor în bucătărie.


Însă mulți se întreabă dacă laptele praf este de post sau nu și cum se fabrică, de fapt, acest produs. Gospodinele îl folosesc în bucătărie pentru prepararea prăjiturilor, pentru a le face mai gustoase.

Citește și: Gogoși de post cu bicarbonat.

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș.

Citește și: Cum arată iubita lui Florin Revesz de la Chefi la Cuțite.

Citește și: Cum și-a cunoscut Alina Vidican iubitul. Claude:

Laptele praf este de post?

Răspunsul este nu. Laptele praf este obținut din lapte de vacă printr-un proces destul de simplu. Acesta se fierbe, iar rezultatul obținut după evaporarea conținutului de apă devine lapte concentrat.


Laptele concentrat este pulverizat în particule fine într-un jet de aer fierbinte, astfel se elimină complet apa și rezultă laptele praf.

Așadar, laptele praf sau produsele care conțin lapte praf nu pot fi consumate în perioada postului.

Laptele praf în bucătăria gospodinelor

În bucătărie se folosesc două tipuri de lapte praf: întregi și degresate, diferența constând în procentajul de substanțe grase. De asemenea, laptele praf conține mai multe vitamine, precum: A, D, E și K.

Bebelușii sunt principalii consumatori de lapte praf, însă alimentul mai este folosit și de gospodine atunci când vor să prepare prăjituri, cum ar fi chec, înghețată sau ruladă.

Cu ce se poate înlocui laptele praf în post?


Multe persoane nu se pot lipsi de lapte, dar, în același timp, își doresc să țină și post. În astfel de cazuri, laptele normal poate fi înlocuit cu laptele vegetal, cum ar fi de migdale sau de soia.

Un beneficiu al laptelui de migdale este și faptul că ajută la slăbit și conține mai puține calorii. Laptele de soia îmbunătățește profilul lipidic de sânge, iar grăsimile din soia sunt nesaturate și fără colesterol.

Surse foto: totuldespremame.ro