Klaus Iohannis a anunțat că România iese din starea de alertă pe 8 martie: „Vor fi eliminate și o serie de măsuri”

 Miniosu Alexandra
.

Klaus Iohannis anunță că România iese din starea de alertă pe 8 martie. Este vestea dată de președintele țării astăzi, pe 4 martie 2022, în urma unei ședinințe ținute la Palatul Cotroceni. Totodată, șeful Statului spus că, în acest context, vor fi elimintate și o serie de măsuri. Iată declarațiile oficialului!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Klaus Iohannis anunță că România iese din starea de alertă pe 8 martie. Șeful Statului a dat poporului vestea îmbucurătoare astăzi, pe 4 martie 2022. Conform spuselor lui, „„valul 5 este aproape de a se încheia'. În aceste condiții, starea de alertă nu va mai fi prelungită în România după 8 martie, după aproximativ doi ani.

klaus-iohaniis-stare-de-alerta-1klaus-iohaniis-stare-de-alerta-1

Klaus Iohannis a susținut astăzi o ședință epidemiologică la Palatul Cotroceni. La ea au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătății, Adriana Pistol. Conform șefului statului, starea de alertă nu va mai fi prelungită în România după 8 martie. Această hotărâre va duce la ridicarea unor măsuri. Ele urmează să fie detaliate „în perioada imediat următoare'.

Citește și: Klaus Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu Ursula von der Leyen:”Dependența de gazul rusesc trebuie terminată”

Citește și: Klaus Iohannis cere accelerarea procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România

Citește și: Atenție: iodura de potasiu, utilizată în cazul unui incident nuclear, nu se ia preventiv!Sfaturile medicului

Citește și: Expert în politica rusă, despre obiectivele lui Putin în războiul cu Ucraina:”Impunerea unui regim-marionetă”

Klaus Iohannis anunță că România iese din starea de alertă pe 8 martie

Președintele României a oferit primele declarații în urma ședinței ținută astăzi la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a anunțat că epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă în țara noastră. Totodată, a precizat că valul cinci e aproape de final. Astfel, e momentul ca să fie luate noi hotărâri legate de gestionarea situației.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor', a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă, conform libertatea.ro.

În continuare, Klaus Iohannis a transmis că, în urma ședinței la care au luat parte și oficialii enumerați anterior, „am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă'. Tot el a menționat că „ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final'.

Declarațiile lui Klaus Iohannis după ședința de la Palatul Cotroceni

Starea de alertă în România a fost instituită prima dată pe 15 mai 2020, după terminarea stării de urgență. De atunci, aceasta a fost prelungită succesiv, în fiecare lună. În prezent, după ridicarea stării de alertă, în țară ar putea dispărea toate restricțiile existente. Printre altele, masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în perioada următoare.

În continuare aveți o listă cu principalele declarații făcute astăzi de Klaus Iohannis.

  • Valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii, cu un impact major pentru viitor
  • Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în care am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România
  • Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate
  • Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități. În mod evident, nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care în marea lor majoritate au înțeles și au respectat regulile
  • Pandemia ne-a învățat și lecții pe care trebuie să le valorificăm. Și poate cea mai importantă este cea a solidarității. Am oferit ajutor celor aflați în nevoie și am primit sprijin de la parteneri europeni când ne-am confruntat cu probleme majore
  • Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute
  • Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus

Ce spunea Alexandru Rafila despre măsurile de relaxare, pe 1 Martie

Ședința care a avut loc astăzi la Cotroceni venite după ce sănătăţii, Alexandru Rafila, a propus Guvernului măsuri de relaxare, în urma scăderii zilnic de îmbolnăviri cu coronavirus. Printre ele se numărau eliminarea purtării măștii de protecție în aer liber și renunțarea la certificatul verde în mall-uri.

„Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate', spunea Alexandru Rafila pe 1 Martie.

Ședința de astăzi a avut loc în a noua zi de război dintre Rusia și Ucraina. Conform sursei menționate, surse guvernamentale au susținut că premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu oficiali ai Ambasadei SUA la București, în acest context.

Sursă foto: Facebook, Libertatea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton