Klaus Iohannis, prima reacție după ce au murit doi tineri la Festivalul SAGA, din cauza drogurilor: "Organizatorii trebuie să fie un pic mai fermi"

 Dumba Gabriela
.

Klaus Iohannis a dat declarații despre incidentele tragice de la Festivalul Saga, unde doi tineri au murit în urma supradozei de droguri. Președintele spune că organizatorii acestor festivaluri ar trebui să fie 'un pic mai fermi'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Șapte tineri au intrat în stop cardio-respirator, iar doi dintre aceștia au murit, după ce au consumat mai multe tipuri de droguri la Saga Festival. Autoritățile și organizatorii spun că au luat toate măsurile de securitate, însă, cu toate acestea, tinerii au reușit să intre cu droguri la festival.

saga4saga4

Klaus Iohannis, reacție după ce doi tineri au murit la SAGA, din cauza drogurilor

'Este o tragedie și ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese.

Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi, dar și aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, este nevie de educație, însă și educația are nevoie de supraveghere și sunt foarte bucuros că domnul ministru de Interne mă însoțește astăzi în delegație și sunt convins că deja se lucrează la o abordare.

Noi avem instituții care se ocupă de aceste chestiuni și sper tare mult să ajungem la o combinație între educație și organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice', a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Cum își menține Laura Cosoi silueta în timpul sarcinii: „Am mâncat mult mai mult dulce, am simțit nevoia/ EXCLUSIV

Citește și: Cu cine își lasă Andreea Bălan fetele, cât va fi plecată la Asia Express: Plec liniștită. Le-am făcut program pe zile/ EXCLUSIV

Drogurile au ucis doi tineri la Festivalul SAGA 2022

În prima zi de festival, circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat sâmbătă pentru GÂNDUL că mai multe persoane au intrat în stop cardio – respirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog.

Sâmbătă seară, pe Arena Națională, 39 de oameni au avut probleme medicale și 5 au fost transportate la spital în urma consumului de droguri.

Doi tineri au murit și alți doi sunt în state gravă internați la Spitalul Floreasca, intubați după ce au consumat droguri la Festivalul Saga din Capitală.

Tinerii au intrat in stop cardiorespirator au fost preluați de ambulanțele care erau acolo, însă pentru doi dintre ei medicii nu au mai putut sa facă nimic.

Pana acum, sunt peste 73 de constatări legate de droguri, 74 de persoane vizate.

Autoritățile prezente pe Arena Națională au deschis 52 de dosare penale, dintre care 49 vizează consumul sau traficul de droguri.

Un băiat de 25 de ani din Chișinău a murit la SAGA

Un tânăr de 25 de ani din Chișinău a decedat în prima seară de petrecere, după ce a consumat o supradoză de droguri chiar pe Arena Națională.

Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță. Bogdan a murit sub privirile prietenilor săi, în timpul festivalului SAGA. Venise din Chișinău pentru a-și vedea artiștii favoriți pe scena din București. Prietenii și apropiații susțin că i s-a pus ceva în pahar.

Potrivit surselor GÂNDUL, tânărul decedat avea la încheietura mâinii stângi mai multe urme de înțepătură, iar anchetatorii care au deschis dosar de moarte suspectă presupun că a murit în urma unei supradoze. Aceasta în condițiile în care pe corpul său nu s-au găsit urme de violență care să conducă la suspiciunea de omor.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton