Teoriile conspirației în cazul dictatorului nord-coreean Kim Jong-un continuă: a murit și i-a luat locul o sosie? În 2017, a fost filmat alături de dublurile sale

 Dumba Gabriela
.

Ar putea părea ciudată ipoteza conform căreia Kim Jong-un a fost înlocuit de o sosie și această persoană să fi apărut pe 1 mai și nu liderul nord-coreean. Însă, este cunoscut deja faptul că dictatorul are cel puțin două dubluri, iar în 2017 a fost filmat discutând cu ele. Și sora lui, Kim Yo Jong, succesoarea dictatorului, ar fi fost înlocuită de o dublură la ultima apariție publică.

Pozele cu Kim Jong Un de pe 1 mai, apărute la 20 de zile după ce s-a zvonit că a murit, au dat naștere unei alte ipoteze: a fost vorba despre o dublură a dictatorului și nu despre el, iar cei care au analizat fotografiile au constatat diferențe între cei doi.

La un studiu mai atent, se văd diferențe la nivelul nasului, ridurilor, dinților, a liniei buzelor, a liniei scalpului și la nivelul urechilor. 

Fosta parlamentară Louise Mensch a scris pe Twitter: 'Dinții, linia buzei. Complet diferite. Uitați-vă la zâmbetele alea. Nu este una și aceeași persoană. Nu știu dacă ne convine sau nu această situație, dar cei doi nu sunt unul și același'.

Activista pentru drepturile omului Jennifer Zeng a atras pentru prima oară atenția asupra 'noului Kim', scrie The Sun. 'Chiar este Kim Jung Un cel care a apărut de 1 mai?', a întrebat ea pe Twitter, alături de comparații între 'noul și vechiul' Kim. 

Unele teorii ale conspirației spun că bărbatul îl înlocuiește pe liderul nord-coreean pentru că acesta este prea bolnav, dacă nu chiar mort, în timp ce altele susțin că dictatorul se recuperează după o operație estetică. Specialiştii în Coreea de Nord sunt convinşi că dinastia Kim foloseşte sosii pentru situaţiile prea obositoare, stânjenitoare sau periculoase'.

Printre cei care susțin această ipoteză este și Bradley K. Martin, unul dintre cei mai respectaţi experţi în politica şi istoria Coreei de Nord.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie bolnav sau chiar să fi murit, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Într-un articol publicat de Asia Times, Martin scrie că reapariţia' liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea Este Kim Jong Un viu sau nu?', citează stirileprotv.ro.

Filmat alături de sosiile sale

The Sun a publicat pe 6 mai o filmare din iulie 2017, în care Kim Jong Un discută cu două dintre sosiile sale, în timpul unui test cu rachete. În imagini se văd doi bărbați cu o constituție fizică similară cu cea a liderului de la Phenian, erau îmbrăcați la fel ca acesta – în celebrul său costum negru – și aveau o tunsoare identică.

Kim ar fi călătorit adesea alături de sosiile sale, ca măsură de securitate în cazul unor posibile tentative de securitate.

Altă teorie a conspirației susține că liderul nord-coreean și-ar fi înscenat propria moarte pentru a-i demasca pe cei din anturajul său interesați să preia puterea în eventualitatea unui vid de putere la Phenian. Astfel, în perioada următoarea sunt de așteptat epurări la vârful Partidului  Comunist din Coreea de Nord, susțin jurnaliștii de la Sky News Australia.

Citește și:

Motivul neașteptat pentru care Kim Jong-un și-ar fi înscenat moartea. Dictatorul nord-coreean a apărut în public, după 20 de zile de controverse

Detalii uimitoare din viața dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. A avut o copilărie plină de excese și se închipuia playboy de Hollywood!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton