Îngrașă sau nu pâinea? Mihaela Bilic: "N-o consider inamicul public numărul unu"

 Oana Pantazi
.

Întrebată recent dacă îngrașă sau nu pâinea, Mihaela Bilic, reputat medic nutriționist, a dat un răspuns surprinzător. Iată în ce cantități poate fi consumată, dar și cum putem integra în alimentație, din când în când, și câte un desert, fără ca acest lucru să constituie o dramă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Îngrașă sau nu pâinea? Aceasta este, fără doar și poate, o întrebare pe care ne-am pus-o toți măcar o dată în viață. Nu e un secret pentru nimeni că, atunci când începi o dietă sau, pur și simplu, dacă vrei să-ți menții silueta, prima decizie pe care o iei este – fără dulciuri și pâine. Iată însă că nutriționistul Mihaela Bilic ne dă o veste bună în această privință. Chiar dacă nu vrem să ne îngrășăm, nu trebuie să ne privăm complet de pâine. Și nici de dulciuri!

Îngrașă sau nu pâinea?

Pâinea nu are multe calorii, în schimb conține glucide, iar în combinație cu alimente ce conțin lipide este bombă. Pe scurt, primul lucru la care renunțăm într-o dietă sunt făinoasele – pâinea și produsele de patiserie -, apoi dulciurile și sucurile cu zahăr și lista poate continua.

Citește și: De ce este bine să mâncăm salata de roșii și brânză cu pâine. Ce e, de fapt, „grav pentru siluetă!”

Citește și: Cum te ajută dieta omului sărac să slăbești pe termen scurt. Mihaela Bilic: „Veți pierde 30 de kilograme în șase luni' 

Citește și: Cauza principală a obezității nu este zahărul!Mihaela Bilic dezvăluie inamicul siluetei.

Citește și: Dieta cu roșii. Câte kilograme slăbești pe săptămână cu acest regim

Dacă pe termen scurt e satisfăcător, pe termen lung acest lucru devine frustrant. Invitată în emisiunea lui Marius Tucă, medicul nutriționist Mihaela Bilic a dat un răspuns surprinzător când a fost întrebată dacă îngrasă sau nu pâinea…

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci, dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav', a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Poți să dai o masă pe un desert”

După ce lămurit veșinca dilemă – îngrașă sau nu pâinea?, Mihaela Bilic le-a mai dat celor care se luptă cu kilogramele în plus, și nu numai, o veste bună, de data aceasta referitoare la deserturi, o plăcere vinovată de la care puțini reușesc să se abțină.

'Și cu dulciurile poate fi făcută o negociere – poți să dai o masă pe un desert. Acum, că tot e sezonul cireșelor, puteți să schimbați o masă pe 500 de grame de cireșe, vin pepenii apoi. Și mai este o variantă – desertul comandat la mai multe lingurițe. Care este ideea cu dulcele din viața noastră? Este foarte mare tentația, satisfacția mai puțin.

În primul rând, ne facem acest ritual că nu-l mâncăm decât în prezența celorlalți și, atunci, de rușine n-o să fii tu cel care mănâncă toată prăjitura și să le iei celorlalți din față. În momentul în care degustăm cu adevărat prăjitura respectivă este suficient, pentru că acolo este mai mult curiozitatea. Ți-ai făcut pofta și te poți opri. Suntem intuitivi, învățăm de la ceilalți secretele.

În condițiile astea, poți să ai pretenția de la tine că mănânci trei lingurițe de prăjitură. Altfel, dacă ți-o iei întreagă și o mai iei și acasă și mai iei și pentru cei de acasă un carton de prăjituri, n-o să sfârșească bine', a mai spus medicul nutriționist.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton