Premierul a explicat ce informații trebuie să lase clienții la terase! Motivul pentru care se cer datele personale și în ce scop se vor folosi

 Cica Cristina
.

Începând cu data de 1 iunie, oamenii pot merge la terase. Totuși, românii trebuie să ofere anumite informații, care să fie de folos într-o eventuală anchetă epidemiologică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Premierul Ludovic Orban a precizat că oamenii care merg la terase trebuie să prezinte anumite date. Nu este vorba despre CNP, ci despre numele și numărul de telefon, informații pe care, de altfel , clienții erau nevoiți să le furnizeze în momentul în care făceau o rezervare.

Citește și: Cum decurge relația dintre Simona Halep și Toni Iuruc. Un singur detaliu o supără adesea pe sportivă:„El îmi zice – nu ești la tenis, ușor!'

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare', a declarat Ludovic Orban la Digi24.ro.

Terasele s-au deschis începând cu data de 1 iunie, ca urmare a relaxării restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Următoarele măsuri urmează să fie luate după 15 iunie, când expira starea de alertă și în funcție de numărul de infectări.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Incredibil cum arată Gina Chirilă, la 5 zile după ce a născut! Bogdan Vlădău, în culmea fericirii:„Tot ceea ce este mai prețios în viața mea…'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton