Motivul pentru care infecțiile urinare sunt mai frecvente vara. O problemă des întâlnită în rândul femeilor care, în lipsa unui tratament corespunzător, creează complicații grave. Infecțiile urinare se manifestă prin nevoia repetată de a merge la baie, disconfort în timpul urinării și alte simptome supărătoare. Riscul de a face infecții urinare vara este mai crescut în timpul verii decât în restul anului. Dacă vrei să nu fii nevoită să-și anulezi planuri de vacanță, trebuie să știi cum să le previi și să le tratezi.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Mai bine de jumătate dintre femei suferă de această afecțiune măcar o dată în viață. Totodată, peste 30% din femei fac și o recidivă a bolii în decurs de câțiva ani. De cele mai multe ori, infecțiile urinare se manifestă printr-o senzație de arsură la urinare, dureri accentuate de spate, febră și senzația de greață sau vărsături. Pentru că ne aflăm în plin estival, aceste simptome ar putea deveni o adevărată pacoste, de aceea este mai bine să previi afecțiunea decât să fii nevoită să-și anulezi concediul.
Infecțiile urinare pot apărea la orice vârstă, iar mai predispuse să dezvolte această afecțiune sunt femeile însărcinate, cele care abia au născut și cele aflate la menopauză. Iată care este motivul pentru care infecțiile urinare sunt mai frecvente vara!
Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani
Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași
Citește și: Cum scapi de insomnie.Top cele mai bune alimente care te ajută să dormi mai bine
Citește și: Pepenele roșu, beneficii și contraindicații.Cine nu are voie să-l consume
Motivul pentru care infecțiile urinare sunt mai frecvente vara
Se pare că această afecțiune este mai des întâlnită vara din cauza deshidratării, care favorizează dezvoltarea bacteriilor. În egală măsură, și expunerea la frig poate conduce la apariția acestei boli.
„Expunerea la frig, baia în piscină sau în mare contribuie, de asemenea, la apariția acestei patologii, deoarece scade nivelul de apărare la nivelul vezicii urinare’, a explicat conf. dr. Răzvan Bardan, medic urolog, potrivit csid.ro.
Cum recunoști o infecție urinară
Infecțiile urinare sunt ușor de recunoscut, având o simptomatologie foarte specifică. Cel mai frecvent simptom este nevoia de a urina des și cât mai repede de la apariția acestei senzații. Afecțiunea poate fi trată cu antibiotice, iar durata tratamentului variază în funcție de simptome.
În mod obișnuit, simptomele infecțiilor urinare se ameliorează în decurs de o zi sau două, însă, în cazuri mai grave, este necesară internarea în spital
„Cele mai frecvente simptome care aduc pacientele la medic sunt: dureri la urinare, dureri în zona abdomenului inferior, senzația de arsură, febră, urinări frecvente, inclusiv în timpul nopții’, a declarat dr. Alina-Elana Bordea, medic ginecolog, potrivit aceleiași surse.
Care sunt cauzele infecțiilor urinare
Printre cele mai comune cauze ale infecțiilor urinare, se numără:
-sistem imunitar slăbit
-igiena necorespunzătoare a aparatului genital
-purtarea de lenjerie intimă din materiale sintetice
– bacteriile din toaletele publice
-alimentația necorespunzătoare
Sursa foto: Freepik