Al doilea medic român ucis de COVID-19! Dr. Mariana Andrioaie se infectase cu noul coronavirus de la o pacientă de 27 de ani, pe care a insistat să o testeze

 Dumba Gabriela
.

Medicul primar de medicină internă Mariana Andrioaie, din Botoșani, a murit astăzi, în spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Medicul fusese transferat pe 24 aprilie, după ce organismul nu mai răspundea la tratamentul care îi era administrat la Botoșani.

IMG-20200427-WA0004IMG-20200427-WA0004

Primele probe pentru dr. Mariana Andrioaie au fost recoltate pe 24 martie, iar rezultatul a ieșit negativ. În data de 19 aprilie, a fost internată în secția de Boli Infecțioase din Botoșani, a fost retestată a doua zi, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Pentru că nu a răspuns la tratament femeia a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în data de 24 aprilie. Însă starea femeii s-a agravat, iar colegii ei nu i-au mai putut salva viața.

Medicul internist, de 68 de ani, care făcea doar gărzi în Spitalul Județean Botoșani, a fost primul care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu Covid-19, să fie testată pentru această boală, în ciuda opoziției infecționiștilor, potrivit Libertatea.

Deși aceasta a intrat în contact cu acea pacientă, nu a fost pozitivă pentru Covid-19, ea fiind retestată după câteva săptămâni, când a început să acuze simptome specifice.

Dr. AM medicina internă, 68 ani contact cu caz confirmat în 23.03, recoltat pe 24.03, rezultat negativ 29.03, se simte rău pe 19.04, se internează la secția infecțioase BT, testată pe 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infecțioase Iași pe 24.04, înregistrat decesul pe 27.04. Suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.', se arată într-un comunicat al Prefecturii Botoșani.

Doctorița din Botoșani este al doilea medic care moare din cauza COVID-19, după medicul internist din Constanța, în vârstă de 62 de ani.

Foto: monitorulbt.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton