În ce condiții ar fi posibil ca purtarea măștii de protecție să NU mai fie obligatorie în spațiile închise. Alexandru Rafila avertizează: "Trebuie să ne gândim și la..."

 Cica Cristina
.

Profesorul Alexandru Rafila a pus problema că ar putea exista anumite categorii de persoane sau diverse tipuri de activități care nu fac posibilă utilizarea măștii în spații închise.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Nu puțini sunt cei care s-au plâns că nu pot respira bine în momentul în care poartă mască. Medicul Alexandru Rafila susține că, într-adevăr, trebuie analizate cu atenție situațiile în care anumite persoane nu pot sta cu masca în spații închise.

Citește și: Te poți infecta cu noul coronavirus la piscină? Avertismentul dat de Alexandru Rafila:”Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot”

Oferă exemplul unor oameni ce ar putea suferi de anumite boli ce nu le-ar permite acest lucru sau de anumite activități care, la fel, nu ar fi compatibile cu purtarea măștii. Oferă, de asemenea și posibile soluții, ca o parte dintre aceștia să fie plasați în locuri în care riscurile de contaminare sunt scăzute.

„Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți. De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare e mai mic.

Citește și: Andreea Esca a renunțat la verighetă și alte bijuterii de frica infectării cu virusul COVID-19.Reacția medicului Alexandru Rafila: „Gestul ei…”

Probabil că la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă. Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem flexibilitate când aplicăm reglementarea legală”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

De pildă, liderul social-democrat Marce Ciolacu nu a putut purta mască de protecție în momentul în care a vorbit de la tribuna Parlamentului din pricina unor probleme de sănătate. Președintele PSD are o deviație de sept care îi ridică probleme.

Este posibil ca o serie de alte astfel de cazuri să existe, de aceea medicul Rafila atenționează că acest subiect ar trebui pus în discuție pentru a se găsi soluțiile corespunzătoare, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Masca și mănușile îți pot face mai mult rău, decât bine, dacă le folosești greșit.Alexandru Rafila a explicat cum se utilizează corect și cum te ferești de bacterii

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton