Imaginea suferinței! O asistentă din Italia și-a fotografiat chipul distrus de echipamentul de protecție și a transmis un mesaj cutremurător: „Mi-e frică să merg la muncă, dar...”

 Lupescu Anca
.

Cu toate că noul coronavirus poate fi letal pentru bătrâni sau pentru persoanele care suferă și de alte afecțiuni, acesta nu îl face mai puțin periculos pentru tineri.

Captură-de-ecran-din-2020.03.19-la-13.00.01-1Captură-de-ecran-din-2020.03.19-la-13.00.01-1

Este mesajul unei asistente din Italia, care luptă cu pandemia de Covid-19 în vremurile în care mulți oameni ignoră sfatul de a rămâne acasă pentru a preveni răspândirea infecției. 

Personalul medical din țările afectate este copleșit de numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Alessia Bonari, o asistentă din Milano, se află și alături de medici și specialiști în lupta împotriva răspândirii virusului care a schimbat normele sociale încă de luna trecută. 

Citește și: Când se va termina pandemia de coronavirus? „Venirea verii nu va stopa răspândirea noului coronavirus, dar ar trebui să o îngrădească”

Alessia a făcut un apel la tineri prin care atrage atenția cu privire la eforturile făcute de medici și personalul medical în această perioadă, punând accent pe responsabilitatea fiecărui cetățean din această perioadă. 

„Sunt asistentă și în momentul de față mă confrunt cu această urgență medicală. Îmi este și mie frică, dar nu de a merge la cumpărături, ci de a merge la muncă.

Îmi este frică pentru că masca s-ar putea să nu acopere cum trebuie fața, sau că m-am atins din greșeală cu mănuși murdare, sau că poate lentilele ochelarilor nu îmi acoperă complet ochii și ceva a trecut de ele. Sunt obozită fizic pentru că dispozitivele de protecție sunt proaste, costumul de laborator te face să transpiri și odată îmbrăcat, nu mai pot merge la baie sau să beau ceva pentru șase ore.

Citește și: După multe teste, China anunță un medicament eficient împotriva noului coronavirus

Sunt obosită psihic, la fel ca toți colegii mei care au fost în aceeași situație de câteva săptămâni, dar asta nu ne va opri din a ne face treaba, așa cum am făcut-o mereu.

Voi continua să am grijă de pacienții mei, pentru că sunt îndrăgostită de job-ul meu. Cer oricui citește această postare  să nu invalideze efortul pe care îl facem, să fie altruiști, să stea acasă și astfel să îi protejeze pe cei care sunt cei mai fragili.

Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus, și noi ne putem îmbolnăvi, sau mai rău, te putem îmbolnăvi pe tine. Nu îmi permit luxul de a merge înapoi la casa mea în carantină, trebuie să merg la muncă și să îmi fac treaba. Făceți-o și voi pe a voastră, vă rog frumos'.

Tânăra a postat și o fotografie în care apare extrem de obosită și cu urme roșii pe față din cauza echipamentului de protecție.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Bilanțul a crescut la 246 de persoane infectate, dintre care 19 s-au vindecat

Alessia este extenuată și povestește că îi este frică să meargă la muncă, motiv pentru care le cere tinerilor, în special, dar și celorlalte categorii de vârstă, să nu zădărnicească efortul medicilor în lupta cu pandemia de coronavirus.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton