Fostul ofițer MAI, care a infectat medicii de la Spitalul Gerota, a fost externat. Ce pedeapsă urmează să i se aplice

 Lupescu Anca
.

Ofițerul MAI care a infectat sute de persoane cu coronavirus, pentru că a mințit că a călătorit într-o zonă de risc, a fost externat. Fostul ofițer MAI, fusese internat la Spitalul Gerota și a ieșit în urmă cu 2 zile.

Ofițerul se află în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Scandalul provocat de fostul ofițer a fost imens, asta pentru că el a pornit un adevărat focar de coronavirus, cel puțin 30 de persoane fiind infectate, printre care și soția lui.

Citește și: S-a întâmplat în sectorul 4! Unul dintre pacienții depistați cu coronavirus a împărțit mărțișoare la peste 120 de femei. Ofiterul a mințit și a spus că NU a fost în zone cu risc

Fostul ofițer MAI este în prezent angajat la ADP Sector 4 și este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General. El este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a respectat măsura de autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane.

Fostul ofiţer MAI, pacientul de 60 de ani, a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota.

El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 4000. În prezent, în România sunt 4057 de oameni testați pozitiv, iar 157 de persoane au murit.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton