În contextul pandemiei de coronavirus, serviciile de curierat au devenit soluția cel mai la îndemână pentru români, dar iată că, din păcate, la una dintre companiile importante au fost depistați 24 de angajați infectați!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În condițiile în care, pe timpul pandemiei de coronavirus, românii s-au obișnuit să comande tot mai mult și să apeleze la serviciile de curierat, recent mai mulți angajați ai Fan Courier, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, au fost confirmați cu noul coronavirus.
Alți 10 angajați, în izolare la domiciliu
S-a stabilit că cele 24 de persoane infectate lucrează pe post de manipulanți marfă în depozitul din Ștefănești, Ilfov. În acest moment, alți zece angajați au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, notează digi24.ro.
„Starea angajaților confirmați cu noul coronavirus e foarte bună. Cea mai mai parte sunt asimptomatici. Pe lângă cei testați pozitiv, mai avem 10 angajați în izolare la domiciliu’, a declarat pentru sursa citată Cornel Morcov, director comercial al companiei.
„Încă de instaurarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, echipele au funcționat independent, fără a interacționa între ele. Acesta e și motivul pentru care o mică parte din angajații din depozitul Ștefănești au fost infectați, ținând cont că numărul angajaților e mult mai mare. Acești angajați vin din două localități ale județului Ialomița. În total, în depozit lucrează 600 de persoane’, a completat acesta.
Conform lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, clienții care primesc pachete de la această firmă nu trebuie să dezinfecteze coletele, dar este important să se spele pe mâini după ce le desfac, la fel ca în cazul oricărui pachet.
„În niciun caz nu aș merge pe pista posibilității transmiterii virusului prin intermediul pachetelor livrate de acest operator’, a spus el.
Riscul de contaminare este minimal
Recent, Raed Arafat a discutat, la rândul său, despre probabilitatea ca românii care intră în contact cu angajații firmelor de curierat să se infecteze în momentul primirii coletelor.
„Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi despre un risc major sau unul care să creeze îngrijorări. Riscul ca prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă.
Mai mare este riscul dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet’, a comentat șeful DSP pentru sursa citată.