Finlanda, singura țară din lume care nu duce lipsă de nimic în lupta cu pandemia COVID-19: "Este în ADN-ul poporului să fie pregătit!"

 Dumba Gabriela
.

Pe cât ar părea de greu de crezut că există o țară, în acest moment, pregătită, din punct de vedere al echipamentelor medicale, în fața pandemiei COVID-19, ei bine Finlanda este numele ei. Aici există stocuri suficiente de măști, medicamente, combinezoane și tot ce este nevoie pentru a face față luptei cu noul coronavirus.

coronavirus-4914026_1280-20coronavirus-4914026_1280-20

După al Doilea Război Mondial, naţiunile nordice – Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda – au început să îşi facă stocuri de resurse şi echipamente medicale, scrie The New York Times.

Dintre aceste ţări, doar Finlanda a continuat, însă, să se îngrijească şi să alimenteze stocurile după ce Războiul Rece s-a încheiat, citează Mediafax. Acum, Finlanda are la dispoziţie un stoc demn de invidiat de echipament medical şi de supravieţuire.

„Finlanda a fost întotdeauna gata pentru o catastrofă majoră sau un nou război mondial', a spus Magnus Hakenstad, un cercetător de la Institutul Norvegian pentru Studii de Apărare, citat de NYT.

„Este în ADN-ul poporului finlandez să fie pregătit', a spus Lounema, directorul executiv al Agenţiei Naţionale pentru Furnizarea Materialelor de Urgenţă din Finlanda.

În Finlanda, au fost înregistrate până luni seara 2176 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 27 şi-au pierdut viaţa.

Daca te fascineaza tarile nordice, uite locuri de vizitat in Finlanda, dar si cele mai interesante locuri de vizitat in Danemarca si locuri de vizitat in Islanda!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton