Femeile însărcinate primesc bani de la primărie. Despre ce sumă este vorba și cum se poate intra în posesia ei

 Cruceru Cristina
.

Femeile însărcinate primesc bani de la primărie. Despre ce sumă este vorba și cum se poate intra în posesia ei. Este vestea mult așteptată de viitoarele mămici, care vor primi o sumă în plus din partea primărie de care aparțin. Iată despre ce este vorba!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Veste bună pentru viitoarele mămici! Femeile însărcinate primesc bani de la primărie, în 2022. Mai precis, programul de spriin financiar va continua pe toată durata acestui an. Direcția Generală de Asistență Socială plătește următoarele vouchere, stimulente și ajutoare sociale: stimulent pentru persoane cu handicat, Vouchere Materna, ajutor nou-născut, stimulent copii cu handicap, ajutor pentru familia monoparentală, ajutor pentru prevenirea abandonului școlar.

pregnant-ga149e107c_1920pregnant-ga149e107c_1920

Primăria București este deocamdată singura din România, care acordă vouchere Materna femeilor înărcinate. Aceste vouchere, acordate viitoarelor mame, fac parte dintr-un program de sprijin financiar oferit de către Primăria Capitalei, conform H.C.G.M.B. nr. 120/28.03.2018.

Citește și: Maternitatea Bucur va fi dedicată exclusiv cazurilor de COVID-19 la femei însărcinate

Citește și: Adelina Pestrițu te învață cum să te menții pe perioada sarcinii. Exerciții fizice pentru femei însărcinate

Citește și: Claudia Pătrășcanu a fost amenințată cu bătaia de Gabi Bădălău: „Știi bine că iubita mea e smardoaică”

Citește și: Andreea Berecleanu, ținută spectaculoasă la petrecerea VIVA! Cine a însoțit-o pe prezentatoarea de știri

Femeile însărcinate primesc bani de la primărie

Acest proiect a fost aprobat în data de 28 martie 2018, pe vremea când Gabriela Firea era primar al Capitalei. „Suma de 2.000 de lei va fi acordată sub forma unui voucher. Cu ajutorul acestor bani se pot achita analize care nu sunt decontate de Casa de Sănătate şi anumite medicamente sau tratamente pe care femeile nu şi le permit.

Exemple de analize care nu sunt deconatate şi prin care se depistează tombofilia, intoleranţa la glucoză, teste care identifică anumite infecţii, alte afecţiuni ale mamei, rubeola, hiv, hepatita B. Prin aceste sume folosite care se vor acorda jumătate, adică 1.000 de lei în săptămâna a zecea de sarcină, când este confirmată de un medic specialist, şi a odoua parte, tot de 1.000 de lei în a şasea lună de sarcină', spunea Gabriela Firea, atunci când proiectul a fost aprobat. 

Câți bani primesc femeile însărcinate

Suma prevăzută pentru voucherele Materna 2022 este de 2000 de lei. Viitoarele mame primesc acești bani, în două tranșe, după cum urmează:

– Primul voucher Materna 2022 se acordă după procesarea cererii și are o valoare de 1000 lei (acesta va fi format din mai multe vouchere în valoare de 50 de lei fiecare).

– După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se acordă al doilea voucher Materna 2022, la cererea femeii gravide și are tot o valoare de 1000 de lei( mai multe vouchere a câte 50 lei fiecare).

Cine poate lua aceste vouchere

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a precizat și condițiile pentru persoanele, care pot lua aceste vouchere:

– are vârsta de peste 18 ani

– cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină 

-nu înregistrează datorii față de bugetul local 

Acte necesare pentru acordarea voucherelor Materna

  1. cerere-tip; modelul poate fi descărcat de pe  AICI  sau de pe site-ul DGASMB;
  2. copie a cărţii de identitate a femeii gravide; în cazul vizei, copia se va face şi pe verso;
  3. certificat fiscal emis de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor la bugetul local;
  4. adeverinţă eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz;
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverinţă de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi o copie a ecografiei morfologice de sarcină trimestrul II, după caz.  

Sursă foto: Pixabay

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton