Experții au descoperit că imunitatea la coronavirus e "alarmant de mică"! În cât timp te poți reinfecta, după vindecare

.

Gândul că, odată ce ai contractact coronavirusul și te-ai vindecat devii imun la COVID-19, nu mai este deloc liniștitor… Experții au descoperit că, în cazul noului coronavirus, perioada de imunitate este extrem de mică!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dat fiind că, de la începutul pandemiei de coronavirus, au fost raportate mai multe cazuri de reinfectare a unor pacienți care au suferit de COVID-19 i-a determinat pe cercetători să studieze fenomenul și, din păcate, rezultatul a fost unul îngrijorător – conform oamenilor de știință de la Universitatea din Amsterdam, imunitatea la coronavirus poate dura doar 6 luni, notează euronews.com.


Reinfectări frecvente la 12 luni

Studiul a monitorizat 10 bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani pentru a determina nivelurile de anticorp în urma infecției pentru oricare dintre cele patru coronavirusuri sezoniere umane, aceștia fiind testați la intervale de 3 sau 6 luni.

Citește și: Condițiile lui Iohannis pentru ridicarea mai rapidă a restricțiilor în România. Președintele a prezentat situația COVID-19 în România

Cercetătorii au descoperit că a existat „o durată alarmant de scurtă a imunității la coronavirusuri'. De asemenea, aceștia au remarcat „reinfectări frecvente la 12 luni de la cea inițială și o scădere substanțială a nivelului de anticorpi la doar 6 luni de la infectarea inițială'.


Imunitatea poate fi pierdută în 6 luni de la infectare

Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au menționat însă că cele patru tulpini ale coronavirusurilor umane sunt „diferite din punct de vedere biologic și au puține în comun, în afară de faptul că provoacă răceală'.

„Cu toate acestea, toate par să inducă o imunitate de scurtă durată, cu pierderea rapidă a anticorpilor. Iar acest lucru poate fi un numitor comun pentru coronavirusurile umane. Dacă SARS-CoV-2 se va comporta ca un coronavirus sezonier în viitor, ne putem aștepta la un model similar', mai susțin specialiștii.

Citește și: Ioana și Ilie Năstase, adevăratele motive ale divorțului! Actuala soție, atac subtil la fosta: „Poate și trecutul lui e de vină…'

Drept urmare, cercetătorii au demontat ideea introducerii unui „pașaport de sănătate', susținută de unele guverne, care ar fi atestat că turiștii sunt sănătoși și nu au COVID-19, putând astfel călători unde doresc.


„Dat fiind că imunitatea ar putea fi pierdută în 6 luni de la infectare, posibilitatea de a atinge imunitatea de turmă, prin infectare naturală, pare foarte puțin probabilă', au mai avertizat specialiștii.