Eroii sunt printre noi! Dr. Felix Georgescu, pediatrul din Moreni care face Rai și din ce nu are: "Cea mai mare achiziţie în vremuri dificile ca acestea este Omul. Omul bun şi săritor!"/ EXCLUSIV

 Dumba Gabriela
.

Mulți ne putem imagina cum arată un spital de provincie din România ultimilor ani. Cei mai mulți am aflat condiția reală a spitalelor din țară de când a izbucnit epidemia COVID-19. În acest context tragic, unii dintre medici au ales să spună „Stop joc!', alții „Fă Rai din ce ai!'. Și iată că, sute de telefoane mai târziu, nopți nedormite și zero timp alături de familie, Raiul pe care dr. Felix Georgescu l-a visat pentru micii săi pacienți prinde contur, iar colegii săi au echipamentele necesare pentru a salva vieți.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Care este funcţia dumneavoastră acum şi de cât timp o ocupaţi?

Acum sunt medic pediatru la Spitalul Municipal Moreni. Am fost rezident la Spitalul Clinic de Copii Brașov și am colaborat cu Spitalul Orășenesc Pucioasa. Am făcut doi ani de rezidențiat ca medic de familie, dar apoi am ales Pediatria și am colaborat cu spitalul din Moreni. Am decis să rămân aici pentru ca era nevoie de mine și simt că pot schimba secția de aici, să fie una modern echipată.

Și deja simt că visul meu se împlinește. Asociația „La primul bebe' renovează secția, am făcut campanie specială pentru secția mea, numită „#VremOM'. În curând secția de pediatrie a spitalului din Moreni va fi cea mai frumoasă din județ și una din cele mai frumoase văzute de mine în țară. Îi voi fi veșnic recunoscător Atenei Boca și miilor de mame care m-au ajutat sa-mi îndeplinesc visul!

Am făcut și eu, pe pagina mea de Facebook, o campanie de strângere de fonduri pentru spital, „Vrem să vă tratăm copiii în siguranță!', pentru că aveam mare nevoie de echipamente de protecție, dezinfectanți și nu am vrut să așteptăm să ni se dea. Nu era timp pentru asta. M-am gândit că trebuie să ne mobilizăm rapid și să facem tot ce ne stă în putință să ieșim cu bine din situația asta grea!

Ce v-a determinat să alegeţi această meserie? Pe Facebook aveţi drept motto: „Cei mai frumoşi pacienţi pe care îi poate avea un doctor sunt copiii'. Aţi simţit dintotdeauna că vreţi să ajutaţi copiii?

Mi-am dorit dintotdeauna să ajung medic, de când eram copil. Iubesc copiii și cred ca orice medic pediatru ar trebui să simtă acest lucru. Nu este o specialitate uşoară, copiii pot avea aproape toate afecţiunile adulţilor, ba chiar unele în plus. Copiii nu spun ce îi doare, cum îi doare, când îi doare. Este greu de diagnosticat un copil, dar ce alţi pacienţi mai frumoşi poate avea un medic?! Eu am cei mai frumoşi pacienţi din lume!

Cum a fost ultima lună pentru dumneavoastră, de când a luat amploare epidemia COVID-19?

În comparaţie cu familia mea care stă izolată, eu am avut o lună plină de activităţi! Pe lângă activităţile de pe secţie, am elaborat o campanie de strângere de fonduri folosind toate canalele accesibile mie ca simplu medic, simplu om. Am început o campanie de donaţii pe Facebook, așa cum spuneam, mai întâi fără sprijinul centrului de strângere de fonduri Facebook, apoi am reuşit să accesez şi această ramură.

Am trimis zeci de email-uri către diferite companii, firme mai mari sau mai mici. Am o relaţie foarte apropiată cu părinţii copiilor pe care îi tratez, am o bună comunicare online cu mamele din grupurile de mămici din Dâmboviţa, răspund la toate mesajele primite pe Facebook când timpul îmi permite. Cu ajutorul Asociaţiei „La primul bebe' renovam secţia de pediatrie a spitalului din Moreni. Toate aceste lucruri au făcut ca părinţii, comunitatea să aibă încredere în demersurile mele şi fiecare a ajutat cu ce a putut în aceste momente dificile pentru toată lumea.

Dincolo de treaba mea ca medic, de când a izbucnit epidemia scriu zilnic zeci de mailuri, dau comenzi, urmăresc livrările de produse, refac necesarul, iau legătura cu partenerii de comunicare. Din păcate, am alocat mai puţin timp copilului mei şi familiei decât meritau, aşa că mă străduiesc în fiecare zi să trăim momente liniştite şi frumoase.

V-au fost întinse mâini de ajutor în perioada asta? Cui vreţi să mulţumiţi?

Toate mesajele mele încep cu „Dragi mămici, tătici, bunicuţe şi bunici, dragi pitici!'. A venit ajutor din partea oamenilor obişnuiţi, oameni pe care îi cunosc sau nu. Cred însă că principala „achiziţie' pe care am avut-o până acum în urma pandemiei a fost reprezentată de oamenii de calitate pe care i-am cunoscut! Străini cu care am colaborat, am cerut ajutorul şi s-au grăbit să mă ajute. Oameni din toate domeniile: asociaţii, reprezentanţi ai unor firme, patroni, mămici, tătici şi bunici. Cea mai mare achiziţie în vremuri dificile ca acestea este Omul. Omul bun şi săritor!

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!
Revista se poate găsi în rețelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton