Efectele pe termen lung ale coronavirusului: experții vorbesc despre aspectul de "cioburi de sticlă" în plămâni. Ce se întâmplă la câteva luni după vindecare

 Cica Cristina
.

Pentru că momentan nu s-a găsit un vaccin care să ne dea speranță că pandemia se apropie de final, cercetătorii încă analizează implicațiile virusului care a făcut ravagii la nivel mondial!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Oamenii de știință analizează în detaliu toate repercursiunile care vin la pachet cu un test pozitiv de coronavirus! Unii sunt asimptomatici și se refac repede, alții ajung pe patul de spital, la terapie intensivă. Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute în totalitate, însă studiile scot la iveală tot mai multe date de ajutor.

Potrivit ultimului studiu, pacienții s-au confruntat, chiar și după vindecare, cu dificultăți de respirație, tuse și probleme la nivelul plămânilor săptămâni la rând.

Citește și: Cleopatra Stratan este însărcinată? Imaginea controversată postată de Edward Sanda a stârnit un val de comentarii:„Aveți ceva să ne spuneți?'

Mai mult, experții se arată din ce în ce mai îngrijorați de efectele virusului asupra plămânilor, dar și stării generale de sănătate, dat fiind că inclusiv pacienții cu forme ușoare întâmpină probleme.

Citește și: Loredana Ciubotaru, feblețea lui Smiley de la Vocea României, s-a căsătorit.Primele imagini de la nuntă

Din ultimele cercetări reiese că simptomele s-ar putea întinde pe câteva luni după infecție! Statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare: experții austrieci au postat rezultatele unui studiu. Astfel, la o lună și jumătate de la vindecare, 88% dintre pacienți aveau leziuni vizibile la ecografie, cum ar fi aspectul de cioburi de „sticlă în plămâni”.

În plus, 47% s-au confruntat cu probleme de respirație. La trei luni de la externare, procentele au scăzut la 56% și, respectiv, 39%, potrivit click.ro.

Citește și: Cel mai nou cuplu la Hollywood: actrița Cara Delevingne se iubește cu solista Halsey.Dar asta nu e tot! Foștii lor parteneri formează și ei un cuplu!

Sursa foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton