Disciplina funcționează. Cum reușește Elveția să țină sub control răspândirea coronavirusului, deși nu sunt restricții de circulație. Regulile de care țin cont cetățenii

.

În Elveția s-au înregistrat aproape 17.000 de cazuri de coronavirus. Însă, având în vedere că bilanțul nu a depășit 440 de decese, este clar că situația în această țară nu se aseamănă deloc cu cea din alte state europene precum Italia sau Spania.


Numărul îmbolnăvirilor a crescut constant în Elveția în ultimele zile, cu toate că nu s-au impus măsuri drastice. Omenii nu au de respectat restricții de circulație și nici nu se efectuează controale. Cu toate acestea, Elveția a reușit să țină sub control răspândirea noului coronavirus. Cum este posibil? Care este secretul?

Citește și: Dragoste în vremea coronavirusului:doi octogenari se întâlnesc zi de zi la frontiera dintre Germania și Danemarca, iar imaginile au devenit virale


Un medic care profesează în Geneva, Alexandru Dobrinov, susține că, în primul rând, sistemul medical este extrem de bine organizat și reușește să facă față în aceste momente numărului mare de cazuri.

De exemplu, în spitalul mare din Geneva se tratează numai cazurile de coronavirus, în timp ce în clinicile private, medicii se ocupă de celelalte patologii.

Citește și: Țara cu cea mai aspră lege privind carantina, în perioada coronavirusului.Femeile şi bărbaţii ies pe rând din casă, în zile diferite ale săptămânii


Totuși, el a ținut să menționeze că în toată această ecuație oamenii au rolul cel mai important. Ei sunt cei care ajută la ținerea sub control a epidemiei.

Medic: „Populația e disciplinată și resemnată'

„Populația e disciplinată și resemnată. Unii mă întreabă pe mine, ca medic, dacă pot merge la plimbare, în pădure sau pe malul lacului.

Nu avem măsuri atât de drastice, avem dreptul să ieșim fără controale. Singura restricție este să nu fie grupuri de mai mult de cinci persoane și să se respecte distanța de securitate.


În magazine și farmacii se intră pe rând. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și chioșcurile mici', a spus medicul la Digi24.

Sursa foto: pexels.com, pixabay.com

Citește și: Singurele țări din lume unde COVID-19 nu a ajuns!Există 21 de state nu au raportat, până acum, nici un caz de coronavirus