Dieta pentru îngrășat. Ce și cum trebuie să mănânci dacă vrei să te îngrași

 Dumba Gabriela
.

Dieta pentru îngrășat. Ce și cum trebuie să mănânci dacă vrei să te îngrași. Pare greu de crezut, dar este la fel de greu și să te îngrași, precum este să slăbești. Așadar, persoanele care vor să se îngrașe trec prin același stres ca și cei care vor să slăbească. Nu este suficient să mănânci o ciocolată și gata, ai pus câteva kilograme!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Medicul nutriționist Mihaeala Bilic a oferit câteva sfaturi pentru persoanele care vor să se îngrașe. Deşi pare neverosimil celor care se luptă cu colăceii, sunt foarte multe persoane care şi-ar dori să îşi împlinească silueta, să adauge câteva kilograme. Principala problemă a regimurilor de îngrăşare rămâne aspectul de menţinere a sănătăţii, iar pericolul major este grăsimea viscerală, mai ales depunerea ei la nivelul sistemului cardiovascular.

„Cum să ne îngrășăm
Chiar dacă pare greu de crezut, există persoane care vor să se îngrașe. Și dacă până acum credeați că este greu de slăbit, aflați că este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cantar. Cum te lupți cu un metabolism risipitor, care irosește caloriile fără să facă rezerve de grăsime?

Cum determini pe cineva să fie mâncăcios, când îl vezi că preferă tot ce este dietetic? Cum reușești să crești aportul alimentar la cineva care spune că s-a săturat după 3 linguri de mâncare sau și mai grav că a uitat de foame?„, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Dietă de îngrășare. De ce nu se poate îngrășa o persoană slabă

Mihaela Bilic a oferit explicații legate de imposibilitatea unei persoane slabe de a se îngrășa.

De ce nu se îngrașă o persoană slăbuță? Pentru că nu mănâncă suficient! Percepția pe care o avem despre cantitatea de mâncare consumată zilnic ține mult de psihologia individuală. Persoanele supraponderale au tendința să minimalizeze aportul caloric, să uite de ronțăielile dintre mese și să nu pună la socoteală fructele, sucurile sau alte gustări considerate sănătoase.

La slăbănogi e pe dos: hiperbolizează și exagerează consumul!

Fac declarații de genul am mâncat ciocolată uitând să spună că era vorba de un cubuleț sau m-am umflat cu tocăniță, deși în realitate au luat 2 guri. Asta în cazul în care mănâncă produse apetisante, grase sau prăjite. 
Preferința pentru dietetic este o altă trăsătură a celor subponderali.

Nu e de mirare că nu se îngrașă atâta vreme cat alegerile lor instinctive merg spre produsele cu puțin zahăr și puțină grăsime. Orice aliment cu gust și miros intens va fi evitat, de la brânzeturi și mezeluri la șnițel și produse de patiserie/cofetărie. Doar când îi auzi povestind despre un preparat că este uleios sau grețos, îți piere și ție apetitul”, a mai scris Mihaela Bilic pe Facebook. 

Citește și: Cum și-a cunoscut Mihai Mărgineanu soția:„A făcut dintr-un golan ordinar și scârbos un bărbat pe care te poți baza’/ EXCLUSIV

Citește și: Gestul făcut de un român pentru o refugiată din Ucraina, mamă a patru copii:'Am început să plâng…'

Dieta de îngrășare. Ce ar trebui să mânânce cei care vor să se îngrașe

Mihaela Bilic a oferit și câteva idei legate de dieta alimentară a celor care vor să se îngrașe.

Când vrem să ne îngrășăm avem nevoie de un aport mare de calorii, de combinații și asocieri ușor de transformat în depozite de grăsime. Nu ne îngrășăm din iaurt ciorbă salată și carne la grătar ci din sosuri tocături și prăjeli. Asocierea dintre făinoase grăsime și zahăr este rețeta ideală pentru kilogramele în plus, deci includeți în meniu paste pizza sendvișuri sarmale și ardei umpluți tocănițe și prăjituri.

Toleranța crescută la foame este al treilea element care împiedică îngrășarea.

Spre deosebire de supraponderali care se gândesc permanent la mâncare și ciugulesc non-stop câte ceva, cei care sunt slabi uită cu adevărat să mănânce. La ei senzația de foame este ușor de tolerat și de ignorat au mereu lucruri importante și interesante de făcut, iar mâncarea trece pe ultimul plan.

Pe cat de absurd ar părea mecanismul este același: cine vrea să slăbească se gândește mereu la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea mult. Cine vrea să se îngrașe nu se gândește mai deloc la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea puțin.

Supraponderalii au o relație afectivă cu mâncarea, o iubesc și nu se pot detașa de ea, în timp ce subponderalii nu sunt atrași de mâncare…deci vor evita contactul cu ea!
Credeați că este vorba de nutriție? Ei bine, totul ține de psihologie și de emoții. Vreți să vă îngrășați? Atunci învățați să iubiți mâncarea',
a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Exemplu de meniu pentru o zi în dieta de îngrăşare

Mic dejun: omletă cu şuncă (sau simplă, în ulei de cocos de exemplu), sendviş dublu cu unt, telemea şi salata iceberg, o cană cu lapte îndulcit cu miere

Gustare: salată de fructe îndulcită cu miere din banane, struguri, stafide, nuci 

Prânz: ciorbă cu zdrenţe de ou şi smântână, piept de pui sau muşchi de vită (200g) cu orez sârbesc cu unt (orez, legume diverse, ciuperci) cu salată asortată, patru felii de pâine integrală, prăjitură de casă cu fructe sau găluşte cu prune

Gustare: o felie mare de brânză (telemea, brie, caşcaval) cu două felii toast cu unt şi dulceaţă

Cina: supă cu tăiţei de casă cu 2-3 felii de pâine, peşte gras cu doi cartofi copţi şi salată, tartă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton