Dezvăluire neașteptată. China a avut primul caz de coronavirus pe 17 noiembrie 2019. În total, au fost infectate 266 de persoane, înainte de anul 2020

 Lupescu Anca
.

Primul caz de coronavirus din China a apărut încă de la data de 17 noiembrie, potrivit unor noi informaţii ale Guvernului chinez publicate de South China Morning Post, scrie Mediafax. Persoana infectată, în vârstă de 55 de ani, este rezident al provinciei Hubei, dar încă nu a fost confirmat 'pacientul zero'.

Citește și: Ministerul Apărării din China a confirmat primul vaccin împotriva noului coronavirus

Primul caz al unui pacient care suferea de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, pare să fi apărut pe 17 noiembrie 2019 în provincia Hubei, potrivit cercetării guvernului chinez, citată de South China Morning Post.

Experții chinezi au identificat până în prezent cel puțin 266 de persoane care s-au infectat anul trecut cu noul virus, toate ajungând la momentul respectiv și în fața medicilor.

Interviurile cu reprezentanți ai comunității medicale din China sugerează că autoritățile au înțeles că se confruntă cu o nouă boală la sfârșitul lui decembrie. Potrivit datelor consultate de South China Morning Post, care nu sunt însă publice, un bărbat de 55 de ani din Hubei ar fi fost prima persoană care s-a infectat cu virusul, pe 17 noiembrie.

Citește și: China, dată în judecată pentru răspândirea noului coronavirus. Cine solicită despăgubiri de 20.000 de miliarde de dolari

Din acel moment, între unul și cinci cazuri au fost raportate în fiecare zi. Pe 15 decembrie, numărul total de infecții era de 27, iar pe 20 decembrie, numărul de cazuri ajunsese la 60.

Pe 27 decembrie, medicul Zhang Jixian, de la un spital din provincia Hubei, a informat autoritățile că boala este provocată de un nou coronavirus. La momentul respectiv, în zonă erau deja cel puțin 180 de infecții, chiar dacă doctorii nu le monitorizau pe toate.

Citește și: Cifrele au crescut în ritm alarmant! Spania a trecut de 100.000 de cazuri de COVID-19 și a anunțat 864 noi decese în ultimele 24 de ore

Deja, la finalul anului, numărul de cazuri crescuse la 266, iar în prima zi a noului an urcase la 381. În vreme ce statisticile compilate de guvernul chinez nu au fost făcute publice, ele oferă detalii valoroase despre răspândirea inițială a bolii și despre viteza de transmisie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton