De ce se mănâncă struguri în Noaptea de Revelion

 Lupescu Anca
.

De ce se mănâncă struguri de Revelion? Una dintre cele mai populare tradiții presupune că în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri. Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Celelalte popoare au preluat această tradiție și, obișnuind să consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Mănâncă struguri și pește de Revelion

Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An. Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

Alte tradiții și superstiții de Revelion

În cultura est-asiatică, tăiețeii simbolizează longetivitate. De aceea, în noaptea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței.

Bea şampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.

În Noaptea de Revelion nu se mănâncă pui fiindcă îţi alungi norocul. Această pasăre scurmă şi astfel norocul se împrăştie. De aceea e bine să ai pe masa porc sau curcan.

Sa ai bani asupra ta atunci cand bate miezul noptii, de Revelion, este una dintre traditiile legate de sansele de castig in urmatoarele 12 luni. Insa suma este, in toate cazurile, definita. De ce sa nu-ti sporesti sansele de castig financiar punand deoparte?

Incepe inca din noaptea dintre ani sa strangi bani intr-un borcan, in care sa pui orice fel de suma, in fiecare zi a anului. In felul aceste, sansele tale de castig banesc se afla in permanenta pe o panta ascendenta.

Sa mananci rodii in noaptea dintre ani este traditie originara din Turcia, despre care se spune ca aduce noroc. Cum? Culoarea rosie reprezinta inima omului plina de sanatate, aceasta simbolistica fiind, de altfel, sustinuta si de lumea medicala care a descoperit ca rodiile sunt benefice pentru sanatate. Totodata, fructul si semintele rodiei sunt rotunde, forma sferica reprezentant continuitate si prosperitate.

De pe coastele Americii de Sud pana in Europa, oamenii obisnuiesc sa manance ceva verde in noaptea dintre ani pentru a avea spor la bani. Verdele simbolizeaza abundenta baneasca, dar si sanatatea de care avem toti nevoentru a ne putea bucura cu adevarat de castigurile financiare. Asadar, in noaptea dintre ani, mancati legume verzi pentru prosperitate, dar si pentru sanatate.

Citește și: Mihaela Rădulescu vorbește în premieră despre despărțirea de Dani Oțil și logodnica lui: „Sper să mă iubească și actuala lui soție'

Citește și: Andreea Luiza de la „Mireasă pentru fiul meu' este însărcinată! Cine este tatăl copilului

Citește și: Monica Gabor, prima fotografie de familie, cu Mr. Pink, fiul lui și Irina Columbeanu. Ce mult a crescut Irinuca!

Citește și: Alina Pușcau și-a ajutat mama să divorțeze de tatăl violent. Cât de mult a marcat-o: „A fost dificil, dar necesar'/ INTERVIU

Creste-ti sansele de a avea o viata intensa, pasionala, dar si plina de noutati purtand ceva rosu pe tine sau ceva nou (sau nepurtat pana atunci) de Revelion.

De ce se mănâncă struguri de Revelion

În noaptea dintre ani, se respectă o serie de tradiții și superstiții pentru a avea noroc în anul ce urmează, iar una dintre cele mai populare tradiții presupune ca în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri.

Obiceiul provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință. Celelalte popoare au preluat această tradiție, obișnuind să consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Apropo de superstiții – uite ce inseamna cand ti se zbate ochiul si ce inseamna cand te mananca in palma!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton