Cum se explică numărul ridicat al deceselor de COVID-19 în rândul bărbaților: "Hormonii masculini sunt poarta de intrare a virusului în celulele noastre"

.

A fost făcută o nouă descoperire în ceea ce privește coronavirusul, vizați fiind bărbații. Cercetătorii au descoperit că hormonii masculini responsabili pentru calviție ar ajuta virusul să atace celulele, iar această ultimă descoperire ar putea fi esențială pentru a înțelege numărul ridicat de decese de COVID-19 în rândul persoanelor de sex masculin!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Oamenii de știință din Madrid analizează interacțiunea dintre hormonii sexuali masculini – cum ar fi testosteronul – și coronavirusul la pacienții cu COVID-19. În urma analizelor, experții au ajuns la concluzia potrivit căreia ar exista o asociere între calviție și numărul ridicat al deceselor din pricina noului coronavirus, în rândul bărbaților.


În egală măsură, în urma a numeroase studii s-a ajuns la concluzia că bărbații care au chelie suferă de forme mai grave de COVID-19, comparativ cu alți pacienți.

Citește și: Cum se va face plajă în insula Santorini, din Grecia, în vremea coronavirusului:autoritățile au găsit soluția pentru a respecta distanțarea socială

„Chelia, predictor perfect al gravității'

„Credem că androgenii sau hormonii masculini sunt, cu siguranță, poarta de intrare a virusului în celulele noastre’, a spus profesorul Carlos Wambier de la Universitatea Brown, autorul principal al ultimului studiu.


„Chiar credem că un predictor perfect al gravității ar fi chelia’, a mai subliniat el, potrivit rt.com.

De precizat ar fi că majoritatea cercetărilor efectuate până acum s-au desfășurat în laborator.

Citește și:Motivul pentru care riscul infectării cu noul coronavirus este mai mare în supermarket:'Timpul petrecut în interior…'

Numărul deceselor provocate de COVID-19, mai mare în rândul bărbaților

Se pare că bărbații sunt mai vulnerabili în fața noului coronavirus, dat fiind numărul mai mare de decese în rândul acestora. O altă explicație găsită de specialiști ar fi că acesta s-ar refugia în testicule, potrivit unei cercetări realizată de specialiști din SUA și Mumbai.


Glandele sexuale masculine ar constitui un soi de „bastion, unde virusul se refugiază în momentul în care este atacat. În plus, spre deosebire de testicule, ovarele femeilor nu au proteina ACE2, receptorul de care se leagă coronavirusul în vederea invadării celulelor umane.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: De ce este mai mare numărul deceselor provocate de COVID-19 în rândul bărbaților? Răspunsul specialiștilor:'Virusul se refugiază în…'