Cum să te protejezi împotriva coronavirusului. Simptomele virusului pneumoniei virale și metodele care previn infestarea

 Dumba Gabriela
.

Denumirea oficială a coronavirusului este ”Covid-19”, care vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019”, tradus ca și boala declanșată de coronavirus descoperită în 2019, conform explicaților date de reprezentanții OMS. Denumirea coronavirus vine de la forma țepilor care reies din membrană, ce seamănă cu coroana soarelui, atunci când este, desigur, analizat la microscop.

Primul caz de infestare cu coronavirus a fost  în China, când un pacient s-a prezentat la spital cu febră, frisoane și dureri musculare. În acel moment, pacientul a fost diagnosticat cu răceală. Ulterior, simptomele s-au agravat, iar specialiștii au depistat că simpla răceală era de fapt o nouă formă de  coronavirus, care nu a mai fost identificată la oameni până acum.

Virusul este transmis de la animale la oameni, în urma contactului neprotejat cu acestea. Acest tip de virus afectează în general animalele, precum bovine, lilieci și pisici, în cazuri foarte rare fiind transmis și la om.

Care sunt simptomele coronavirusului

Coronavirus debutează ca o simplă răceală, care afectează căile respiratorii, în principal. În general, simptomele acestul virus apar la 2-14 zile de la expunere. Simptomele sunt febră, tuse, dificultate în a respira, nas care curge, dureri de cap și de gât, precum și o stare generală de rău.  La bebeluși și la vârstnicii cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusul poate duce la pneumonie sau bronșită, potrivit iowemed.ro.

Cum poți preveni infestarea cu acest virus

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale de sănătate, cele mai eficiente metode pentru reducerea riscului general de transmitere a infecțiilor respiratorii acute, sunt:

  • Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluții de dezinfectare pe bază de alcool, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
  • Evitarea contactului neprotejat cu fermele sau animalele sălbatice;
  • Gătirea temeinică a cărnii și a ouălor;
  • Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să respecte eticheta tusei (mentineti distanța), acoperiti gura și nasul atunci când tușiți, fie cu țesături de unică folosință, fie cu pliul cotului.
  • Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;
  • Trebuie evitat consumul de produse de origine brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.
  • Oferiți o mască medicală persoanelor suspecte de infestarea cu vCV
  • Trebuie respectate  procedurile de curățare și dezinfectare, precum curățarea minuțioasă a suprafețelor cu apă și detergent și aplicarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton