Cum să speli hainele corect, în timpul pandemiei COVID-19: "Virusul rezistă mai mult pe hainele din poliester și mai puțin pe cele din bumbac"

.

Multe persoane se întreabă cât de mult rezistă coronavirusul pe haine și ce am putea să facem pentru a dezinfecta corespunzător îmbrăcămintea. Iată care sunt recomandările specialiștilor!

S-au făcut numeroase studii cu privire la cât pot rezista particulele de coronavirus pe anumite suprafețe. De exemplu, cercetătorul Vincent Munster și echipa sa de la Institutul Național al Sănătății au ajuns la concluzia că noul coronavirus ar supraviețui cel mai mult timp pe oțel inoxidabil și plastic – până la trei zile. Totuși, coronavirusul nu ar rezista mai mult de câteva ore pe suprafețele din cupru.


Citește și: Anunțul cercetătorilor: cât timp rezistă coronavirusul pe maștile de protecție și pe bani / Sfaturi importante pentru a preveni infecția COVID-19

În ceea ce privește îmbrăcămintea, medicul de familie Janette Neshiwat a precizat pentru Huffington Post că virusul rezistă mai mult pe hainele din poliester și mai puțin pe cele din bumbac.

Tot ea recomandă ca hainele să fie spălate la un program cu temperatură înaltă, apropiată de punctul de fierbere al apei. În egală măsură, ar fi bine ca detergentul utilizat să conțină clor, potrivit mediafax.ro.


Citește și: Suprafețele pe care noul coronavirus supraviețuiește cel mai mult timp. Poate rezista până la 3 zile. În schimb, COVID-19 nu trăiește mult pe suprafețele din…

Igienizarea mașinii de spălat

În acest proces, un alt pas extrem de important ar fi să igienizați periodic mașina de spălat, căci în cuva acesteia s-ar purea găsi mai multe bacterii și virusuri.

Citește și: Ghid complex de protecție împotriva coronavirus. Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut un set de 13 reguli: ‘Evitați folosirea aspiratorului, evitați alimentele crude’

Tot ce trebuie făcut ar fi să curăţaţi cu dezinfectant cuva. Un ciclu de spălare „în gol’, în care să se pună o cană de oţet alb, la o temperatură de cel puţin 60 de grade Celsius ar fi ideal, notează csid.ro. Acest proces ar trebui repetat cam o dată pe lună.


Un alt sfat ar fi să se călce hainele. Având în vedere că temperatura fierului de călcat ar putea ajunge până la 100 de grade Celsius, microbii nu vor putea rezista.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Singurul aliment care nu expiră niciodată!E delicios, extrem de util în bucătărie și rezistă chiar și 2000 de ani