Cum a fost salvată femeia răpită de iubitul ei, aflată în mașina incendiată. Autoritățile au folosit o tehnologie modernă

 Radulescu Ruxandra
.

Cum a fost salvată femeia răpită de iubitul ei, aflată în mașina incendiată. Clipe de groază pentru o femeie din Bucureşti care a fost răpită de iubitul e iși băgată cu forța în portbagajul unei mașini. Bărbatul a dus-o pe un câmp din sectorul 3, unde a încercat să îi dea foc. Femeia reușit să sune la 112 și să fie salvată la timp de poliţişti. Iată cum a colaborat femeia cu autoritățile!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cum a fost salvată femeia răpită de iubitul ei care intenționa să-i dea foc. O femeie din București a trecut prin momente cumplite, după ce partenerul ei a răpit-o, a băgat-o cu forța în portbagajul mașinii și apoi a dus-o pe un câmp din sectorul 3, unde intenționa să o incendieze. Potrivit ultimelor informații ale Poliției Capitalei, femeia a reușit să apeleze de două ori 112 în jurul orei 04.40. În timpul convorbirii, un agent STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) i-a trimis un link de localizare, pentru ca autoritățile să poată veni în ajutorul ei. Iată cum s-a desfășurat operațiunea de salvare a femeii.

screenshot_20230206_053406screenshot_20230206_053406

Cum a fost salvată femeia răpită de iubitul ei, aflată în mașina incendiată

O femeie din Capiatală a trecut printr-o experiență cumplită, după ce iubitul ei a agresat-o, apoi a băgat-o în portabagaj și a dus-o pe un câmp din sectorul 3, pentru a-i da foc. Femeia a reușit să efectueze primul apel către 112, în jurul orei 4:40. Un agent STS i-a trimis un link de localizare, pentru a fi găsită de ofițerii.

Citește și: De ce s-au certat frații Lucian și Augustin Viziru: „M-a sunat de ziua mea, i-am răspuns, apoi ne-am certat din nou. Mie nu mi se pare normal…”

Citește și: „Cununia civilă ca să fie totul în regulă cu copilul. Să fie copilul pe numele lui”. Theo Rose a vorbit despre nunta cu Anghel Damian

„În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat. Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției. Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă', informează STS.

Femeia a făcut al doilea apel la 112, după ce mașina a fost incendiată

În timp ce un echipaj de al Poliției se afla pe drum în locația indicată de femeie, aceasta, îngrozită, a făcut al doilea apel către 112, unde a anunțat că mașina în care fusese sechestrată, a fost incendiată. Imediat au fost alertați agenții ISU-SMURD, o mașină de Ambulanţă și Jandarmeria.

Autoritățile au ajuns la timp pentru a o salva pe femeie.

Agresorul consumase alcool și substanțe interzise

Agresorul a fost depistat în zona unei benzinării din apropiere și a fost imobilizat de un echipaj al Brigăzii Rutiere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, și în urma testării cu aparatul DrugTest, s-a stabilit că acesta consumase și substanțe interzise. Serviciul Omoruri și Parchetul de pe lângă Tribunalul București continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul și pentru luarea măsurilor legale.

STS s-a folosit de o tehnologie modernă de localizare

STS a precizat că autoritățile s-au folosit de tehnologia de geolocalizare HTML5, o metodă de localizare ce permite intervenția rapidă în astfel de cazuri.

În situaţia în care sunaţi la numărul de urgenţă 112 şi nu cunoaşteţi adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziţiei unde vă aflaţi şi unde este nevoie de ajutor, în cazul în care deţineţi un smartphone cu serviciile de date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgenţă 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesaţi pentru obţinerea poziţiei telefonului mobil şi transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112, a explicat sursa citată, potrivit Libertatea.ro

FOTO: Libertatea & Politia Capitalei

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton