Cu cât s-au scumpit alimentele după instituirea stării de urgență. Cartofii se află pe primul loc în topul alimentelor cu prețuri mai mari!

 Lupescu Anca
.

Prețul alimentelor a crescut în luna martie, după instalarea stării de urgență, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Cartofii, fructele proaspete, serviciile poştale şi tutunul s-au scumpit cel mai mult în luna martie a acestui an faţă de luna precedentă.

Citește și: Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate vineri, cartofii s-au scumpit cu 8,74% în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020. Faţă de luna decembrie a anului trecut cartofii s-au scumpit cu 11,67%.

Fructele proaspete au avut preţuri mai mari cu 5,22% în martie faţă de februarie şi cu 12% faţă de finalul anului trecut.

În schimb, ouăle s-au ieftinit cu 1,7% în martie, faţă de luna precedentă.

Citește și: Raed Arafat: „E foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună. Nu cred că vom ieși din starea de combare a COVID-19 până la sfârșitul lunii mai'

În categoria mărfurilor nealimentare, tutunul şi ţigările s-au scumpit cu 2,01% în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020.

Rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 3% în luna martie a acestui an.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton