COVID-19 se poate lua de la mare sau de la piscină? Ce măsuri de precauție trebuie adoptate pentru a fi în siguranță!

.

Se apropie vacențele și, probabil, curând vom putea merge pe litoral sau la ștrand. Nu puțini și-au pus însă problema infectării cu COVID-19 în aceste locuri. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dat fiind că sezonul călduros a început deja și noul coronavirus nu de dă dus, deși, inițial, specialiștii afirmaseră că temperaturile înalte ucid COVID-19 și că este doar o chestiune de timp, iată că lucrurile nu stau chiar așa, în țările cu temperaturi ridicate în această perioadă virusul fiind departe de a fi dispărut.


Citește și: O mai ții minte pe Andreea Vasile de la Big Brother? A fost iubita lui Bendeac, dar între timp, viața i s-a schimbat total: „Atunci când întâlnești un om pe care-l iubești…'

Drept urmare, îngrijorările celor care se pregătesc acum să plece în vacanță sunt legitime, în pofida distanțării sociale și a măsurilor de protecție pe care suntem obligați să le luăm. Iată așadar, care sunt, regulile pe care trebuie să le respectăm pentru a evita infectarea cu COVID-19 chiar și în spațiu deschis.


Igienizarea mâinilor și a suprafețelor, obligatorie

Conform specialistilor de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, citat de csid.ro, este bine să evităm grupurile pe cât posibil, dar și aglomerația, însă nu este de ajuns. CDC sugereză ca piscinele să dispună de săpun și dezinfectanți și, de asemenea, toate suprafețele cu care aceștia intră în contact să fie igienizate, inclusiv în cazul piscinelor proprii.

Citește și: Cine este și cum arată iubitul lui Leonard Miron. Cei doi formează un cuplu de 18 ani, iar Miguel i-a fost aproape în lupta cu cancerul


Mai mult, este obligatoriu ca apa din piscină să conțină o cantitate de clor optimă, pentru a stopa împrăștierea virusului. nu în ultimul rând, este foarte importantă și igiena personală a vizitatorilor.

Fiecare, cu salteaua și colacul personale

Chiar dacă șezlongurile vor fi situate la o distanță de 2 metri, nu putem exclude posibilitatea infectării prin folosirea la comun a echipamentului de înot. De aceea, este important să limităm contactul cu vecinii de șezlong pe cât posibil, dar și obiceiul destul de răspândit de a împrumuta unii de la alții salteaua de apă sau colacul… Specialiștii sugerează ca aceste obiecte să fie dezinfectate temeinic, cu atât mai mult cu cât un purtător asimptomatic ar putea să folosească, fără să știe că împrăștie virusul, oricare dintre aceste obiecte.