Atenție! Coronavirusul rezistă pe pâine până la 3 ore. Cum poți preveni infectarea

 Oana Pantazi
.

Un studiu efectuat recent în cadrul Universității București a venit cu rezultate îngrijorătoare – coronavirusul rezistă pe pâine până la 3 ore. Iată cum poate fi prevenită infectarea!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Recent, un studiu efectuat la Universitatea București a confirmat faptul că, din p[cate, noul coronavirus poate rămâne pe o pâine până la 3 ore, în aceste condiții pericolul de infectare fiind imens.

Dat fiind că, în România, pâinea este un produs foarte consumat de o mare parte a populației, riscul de infectare crește exponențial dacă pâinea pe care o achiziționăm nu a fost ambalată ulterior.

Citește și: Anda Adam, adevărul despre relația cu Andrei Stoica, de la Ferma: „Nu avem 12 ani să spunem că nu putem dormi lângă cineva în pat”/ EXCLUSIV

Coronavirusul rezistă pe pâine și e mult mai sigur să folosim produse ambalate

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 30 de probe recoltate de la persoane infectate cu COVID-19, internate la „Matei Balș”. Specialiștii au contaminat artificial atât bucăți de pâine ambalată, cât și neambalată, și au constatat că virusul rezistă până la 3 ore pe pâinea neambalată.

„Concluzia este că virusul este remanent, adică el există pe eşantioanele din pâine un anumit interval de timp după care rămân doar fragmente ARN, care nu prezintă un pericol atât de mare. O a doua concluzie a fost că virusul nu poate să penetreze materialul din polipropilena, din care este confecţionat ambalajul, motiv pentru care s-a constatat că este mult mai sigur să folosim pâinea ambalată', a spus Cornelia Nechita, Universitatea București.

Citește și: Drama lui Gabi Luncă. Cântăreața a suferit de cancer, iar primul copil i-a murit în ziua când a fost botezat

Cum se produce infectarea și cum putem preveni

Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balș”, a explicat cum se poate produce infectarea, dar și cum poate fi prevenită contaminarea cu coronavirus de pe pâine.

Sigur ca transmiterea nu se face pe cale digestivă, doar că putem să atingem, de exemplu, pâinea sau un alt aliment care este contaminat, ducem mâna la gură, la nas și la ochi, și atunci există riscul de a ne infecta. Sigur că dacă mâinile rămân în permanență curate suntem feriți de acest lucru, dar cel mai sigur este ca aceste alimente să fie ambalate', a subliniat medicul.

De altfel, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) intenționează să reglementeze vânzarea la raft a pâinii neambalate, urmând ca aceasta să fie comercializată în anumite condiții – magazinele ar urma să aibă o persoană care să ajute clienții să ia produsul și să îl ambaleze.

Dat fiind că, în urma studiuliu, s-a constatat că, după ambalarea în folie de plastic (fără perforații), produsele de pâine nu mai sunt expuse riscului contaminării, este indicat să achiziționăm pâine, dar și alte produse de panificație în ambalaj.

Foto: Hepta

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton