Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

 Cica Cristina
.

Coronavirusul pare de neoprit. A izbucnit în China și face ravagii pe mai multe continente, inclusiv în Europa, unde cea mai afectată țară este Italia.

Virusul ucigaș a ajuns în Japonia, Coreea de Sud, America, Europa. Se pare că răspândirea acestuia este tot mai greu de oprit.

Citește și: Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19!Ce trebuie să știi înainte să-l cumperi

În Washington deja a murit al doilea bolnav de coronavirus și a fost decretată stare de urgență, scrie spynews.ro.

Însă, una dintre cele mai afectate țări de coronavirus este chiar o țară din Europa, Italia. Se află pe locul patru cu 50% creștere a numărului de cazuri într-o singură zi. Duminică, la ora 18:00, se înregistrau 1694 de cazuri de îmbolnăvire și 41 de victime. În mai multe zone a fost declarată carantină totală, iar până acum au fost arestate nu mai puțin de 18 persoane, dintre care 12 străini, care au încercat să evadeze din zona roșie.

Până la acest moment, bilanțul victimelor a depăşit 3.000. Din China peste 89.000 de oameni ar fi luat virusul ucigaș.

În Romania doi pacienți mai sunt purtători ai coronavirusului

Inițial, au fost confirmate trei cazuri de coronavirus în țară. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, însă, că la acest moment numai doi pacienți mai sunt purtători ai virusului.

Citește și: UPDATE: Încă două cazuri de coronavirus în România.Bărbatul din Gorj a fost adus la Institutul Matei Balș din București

În ceea ce o privește pe femeia cu Covid-19 din Timișoara, aceasta are o stare generală bună și va fi retestată în cursul zilei de luni. „Doamna depistată pozitiv cu coronavirus este în stare generală foarte bună, este afebrilă, cu tuse ușoară. Mâine (luni, 2 martie – n.r.) vom recolta primul test pentru retestare, dacă acela va fi negativ se va mai recolta încă unul, iar dacă și acela va fi negativ va fi externată', a declarat Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului „Victor Babeș', potrivit libertatea.ro

Raed Arafat a ținut, însă, să menționeze că nu există un tratament specific care să elimine acest virus.

Citește și: Mădălin Ionescu a izbucnit pe Facebook: 'Coronavirusul nu e o pandemie.E o golănie a unor servicii secrete…'

„S-a spus clar că un tratament specific acestui virus, care să îl elimine, nu există la acest moment. Există tratamente doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt îndreptate către coronavirus, care să elimine virusul. El se elimină singur, prin sistemul imunitar. E ca o gripă. Se autovindecă. Nu trebuie să administrăm un tratament ca o astfel de boală să se vindece', a spus Raed Arafat la Antena 3.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton