Copiii nu sunt afectați de Coronavirus. Explicațiile medicilor: "Copiii pot lupta cu boala pentru că..."

 Cica Cristina
.

Coronavirusul a ucis peste 2000 de persoane în China și a început să facă ravagii și în Europa. Un detaliu, însă, a atras atenția specialiștilor. Bătrânii și adulții sunt afectați de COVID-19, însă extrem de puțini copii. Specialiștii încearcă să găsească explicația.

Copiii, care sunt cei mai sensibili atunci când sunt expuși virusurilor sau infecțiilor, par să nu fie afectați de coronavirus. Desigur, nu sunt imuni la virus, din moment ce s-au raportat deja două cazuri de infecții la nou-născuți în China. Însă, este o cifră nesemnificativă dacă se ia în calcul numărul total al îmbolnăvirilor la nivel mondial.

Vârsta medie a pacienților afectați ar fi între 49 și 56 de ani, se arată într-un studiu apărut recent în American Medical Association. Medicii au constatat, însă, că puțini copiii sunt diagnosticați cu virusul, astfel că încearcă să găsească o explicație pentru care nu sunt victime și în rândul celor mici.

Sistemul imunitar îi apără pe copii de coronavirus?

Medicii încă nu au găsit o explicație clară, pentru că până la acest moment nu au înțeles întregul fenomen. Una dintre ipoteze ar fi legată de sistemul imunitar, care este diferit la copii și adulți.

„Nu înțelegem pe de-a-ntregul fenomenul, dar acest lucru s-ar datora diferențelor între sistemul imunitar al copiilor față de cel al adulților. O ipoteză este că la copii avem un răspuns imun mult mai rapid, împotriva unui grup mai vast de agenți patogeni, astfel că imunitatea este mult mai activă la copii.

De asemenea, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar „înnăscut” . Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta si consuma particulele straine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor', a declarat dr. Andrew Pavia, șeful compartimentului de boli infecțioase pediatrice de la Universitatea din Utah, potrivit libertatea.ro.

Această ipoteză este analizată și de un virusolog de la Universitatea din Queensland: „De regulă, în cazul virusurilor respiratorii, cei mici sunt cei care le răspândesc', susține MacKay.

Când este vorba despre o boală contagioasă, precum o răceală, în majoritatea cazurilor se întâmplă ca cei mici să o răspândească la școală, să o aducăși acasă, iar părinții să o ducă mai departe la locul de muncă, notează hotnews.ro.

'De aceea, mă întreb de ce nu aflăm despre cazuri la copii', se întreabă Ian Mackay.

El pleacă de la premisa că atenția este îndreptată numai către bolnavii care se prezintă la spital cu simptome și se piede din vedere faptul că cei mici ar putea avea coronavirusul, însă cu simptome mai ușoare și își revin stând acasă.

Sursa foto: Hepta

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton