Concluzia cercetătorilor după un studiu internațional privind percepția asupra pandemiei de coronavirus: ”Românii sunt printre cei mai anxioși din lume”

 Oana Popoiag
.

Un studiu internaţional realizat de cercetători de la Harvard, Oxford, Princeton, Cambridge şi MIT a scos la iveală faptul că românii sunt printre cei mai stresați oameni din lume din cauza crizei de coronavirus, dar și a modului în care autoritățile gestionează situația-limită. Dintre europeni, la polul opus sunt cehii, arată studiul la care au participat 10 000 de respondenți.

În ciuda faptului că populația globului este de acord cu măsurile de restricție impuse de pandemia de coronavirus și cu măsurile de distanțare menite să împiedice infectarea cu COVID-19, cei mai mulți cred că restul indivizilor nu le respectă întocmai. Aceasta este concluzia unui studiu internaţional realizat de cercetători de la Harvard, Oxford, Princeton, Cambridge şi MIT, la acre au participat 10 000 de oameni.

Românii sunt printre cei mai anxioși din lume cu privire la coronavirus

Concluziile cu privire la țara noastră sunt că românii au un nivel uriaș de stress din cauza crizei de coronavirus, la polul opus fiind cehii, filipinezii și chinezii.

'În România, cam două treimi dintre oamenii care au completat sondajul cred că reacţia autorităţilor a fost suficientă (peste media globală, de circa 58%) şi numai 5% dintre români cred că măsurile au fost excesive. Cred că uneori tindem să ne concentrăm asupra celor care nu sunt de acord cu unele măsuri şi să îi scoatem în evidenţă, dar în realitate e un larg consens. Se întâmplă în toată lumea. Nu e un fenomen local. Cetăţeni din toate ţările lumii înţeleg importanţa acestor măsuri', a declarat pentru Libertatea Jon Jachimowicz, unul dintre autorii studiului, asistent universitar la Harvard Business School.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton